Следва

Плексигласово котенце

NYFW Есен/Зима 2017: Calvin Klein

Тръгнал от сферата на индустриалния и интериорния дизайн, Raf Simons, претърпява колосален обрат в творческите си търсения...

All fashion преди 7 години

Тръгнал от сферата на индустриалния и интериорния дизайн, Raf Simons, претърпява колосален обрат в творческите си търсения, след едно легенрадно фешън шоу, първото, което наблюдава, през 1991, Martin Margiela и неговото all-white. Оттогава насам, името на белгиеца се е появявало редом до колоси в модната индустрия като Jil Sander и Christian Dior, освен собствения бранд и многобройните и обичани колаборации с големите имена в сферата, като любимата лимитирана серия Superstar за Adidas през 2016-та. 

И сега, след дълги месеци на тийзване и умела рекламна кампания, е време да надзърнем в колекцията за Есен/Зима 2017, по която той работи за Calvin Klein. Преди три дни, на 10-ти, на партера на 39-та улица в Ню Йорк, пред група избрани, сред които и посланици на марката, като Gwyneth Paltrow, Julianne Moore, A$AP Rocky, Naomie Harris и други  на първия ред, това стана реалност. 

"Какво Раф е направил?"
се питат всички, откакто миналия август стана ясно, че е подписал с модния гигант. И истината е, че Simons и Mulier(дясната ръка на дизайнера, още едно белгийско име в модата) са създали една колекция за nerd аутсайдери, с леко седемдесетарски привкус, ярки и наситени цветове, шлифери, сака, wall street костюми и изобщо едни градски униформи, които съпътсват активните фешън хора, при които денима отстъпва място на по-фините материи. 

More All fashion