Следва

Главните модни тенденции Пролет/Лято 2017-та: Athleisure

My style: Гери Баева

Тя носи силно име, има сложен характер и супер стил. Тя е Гергана Баева, момичето-двигател зад Coco Dry Bar & Nail House...

All fashion преди 7 години

Тя носи силно име, има сложен характер и супер стил. Тя е Гергана Баева, момичето-двигател зад Coco Dry Bar & Nail House, за чиито характер казваме, че е сложен, защото само такива харесваме. Относно стила й няма да добавим нищо, освен долния разточителен материал, чиито думи и визуален контент би трябвало да ви убедят сами защо ДЪРЖАХМЕ да ви покажем Гери!

Усмивката й е неизбежна, белезите на великолепния й стил - разпознаваеми и неповторими, афинитетът й към изключителни аксесоари - от онези, които трябва да се преподават в училище. Гери прекрачва прага на Редакцията и отваряме любимите теми - шопинг, вълнуващи модни преживявания и стайлинг тайни, взети назаем от този шантав, разкошен, богат, невероятен гардероб.

Сварете по едно силно кафе и го изпийте с нас на откровени момичешки приказки!

V.S.: Здравей, Гери, разкажи ни с какво се занимаваш в момента...
Г.:
Мога да кажа, че съм в сектор "красота, самочувствие и време за мен". От няколко години развивам марки и бизнес проекти в бюти бранша в България, а от две работя по моите марки СОСО & the Barber shop с достойни три локации в София.

V.S.: Как влияе работата ти на стила?
Г.:
Чувствам се много комфортно, защото мога да съм различна всеки ден, според ангажиментите ми, а не да се придържам например само към строго официалния стил, както е в офис средите. Определено залагам повече на удобни обувки заради динамиката в ежедневието ми.

V.S.: Как започна твоето "танго" с модата?
Г.:
Винаги съм имала афинитет към красивото. Като по-малка често правех смели комбинации и даже създавах сама идеите си за дрехи или обувки, които да нося. Ако повечето момичета си мечтаят да станат балерини, то в моята топ листа беше професията дизайнер.


Помниш ли, че преди това надникнахме в гардероба на Маги Джанаварова ТУК!


 

V.S.: Какво е мнението ти относно сезонните тенденции? Влияеш ли се от тях, или се доверяваш изцяло на личното усещане?
Г.:
Интересувам се, уважавам труда на големите модни къщи, които създават трендовете за сезона. Имала съм възможност даже да посетя Седмицата на модата в Милано, едно незаменимо преживяване за зареждане с идеи. Често модните тенденции оказват влияние и на визиите в косите и маникюра. Колкото до личния ми стил, няма как да не се влияя, но взимам от сезонните течения само това, което отговаря на моето "аз".

V.S.: Най-характерната черта от твоя стил!
Г.:
Винаги има поне един акцент в аутфита ми - обикновено залагам на аксесоар като брошка, колие, чанта, обувки или бижу за косата. Правя смели комбинации, но с желанието да остана женствена.

V.S.: През резки стилови промени минавала ли си?
Г.:
Не бих казала прекалено резки. В тийн годините бях увлечена по гръндж културата, след това стилът ми постепенно започна да се "изчиства".

V.S.: Откъде пазаруваш най-често и защо?
Г.:
Обичам целенасочените покупки и бързите, непротяжни разхождания и проби. Може би, заради ежедневието ми и хилядите задачки, шопингът е станал скоростен. Дали ще съм в бутик, в който ще ми направят дреха по поръчка, или в някой мол, всичко трябва да се случва целево. Не обичам онлайн шопинга, предпочитам всичко да докосна.

V.S.: Последна находка...
Г.:
Страхотен аксесоар - двулицево колие от кожа на PLIK, раздвижва всяка дреха. Обожавам по-смелата му, позлатена страна.



V.S.: Забелязваме, че си ценител на българската мода, кои са предпочитаните от теб брандове?
Г.:
Рискувам да пропусна наистина стойностни артисти изброявайки, но не случайно днес съм донесла някои от тях: PLIK, Knapp, Sassa Bjorg, Vintage Sofia, M2V. Все страхотни идеи и таланти, качество на материите и не на последно място отношение и индивидуален подход към клиента.


А ТУК разгледахме стила на Елена Калпакчиева!  


V.S.: От световните имена в модата, кои са "най-твоите"?
Г.:
Fendi, Moschino, Minna Parikka, D&G, Furla, Max&Co и Marella винаги намират място в гардероба ми. О, и Elie Saab, нямам нищо негово, но някой ден...

V.S.: Дреха, аксесоар или тенденция, която не можеш да понасяш?
Г.:
Не мисля, че има такава. По-скоро има подходящи дрехи за определени фигури и поводи, а неправилният подбор всъщност прави ситуациите комични.

V.S.: Има ли вещ, или мотив в гардероба ти, които да преобладават безсрамно?
Г.:
Определено обожавам роклите. Носят ми усещане за женственост, за завършеност...

V.S.: Трупаш ли модните си находки, или се разделяш с тях, когато вече не са ти нужни?
Г.:
Обичам да разчиствам, често подарявам или продавам на достъпна цена, за да може друг да им се радва. Но аз и не трупам в количества - всичко в гардероба ми е внимателно подбрано и не случайно е попаднало там.

V.S.: Коя е отличителната черта на добрата дреха?
Г.:
Перфектната кройка и качествената материя, те правят всичко. И най-базовият модел дреха може да бъде истинско бижу с тези параметри.

V.S.: Твоята формула за отличен аутфит?
Г.:
Да отговаря на същността ти, усеща се, когато дрехата не е твоя и не се чувстваш комфортно.

V.S.: Откъде купуваш обувките си, имаш страхотна колекция?
Г.:
При всяко пътуване купувам поне един чифт. Вярвам, че даже и с дънки и бяла риза едни грабващи окото качествени обувки или чанта могат да направят цялата визия.

V.S.: На кой аромат ухае Гери?
Г.:
Ma vie by BOSS, няколко пъти се опитах да го сменя, но безуспешно, за момента се чувствам най-комфортно с него.

V.S.: Как се грижиш за кожата си?
Г.:
Имам късмет с гените и кожата ми не изисква сериозни грижи: добро почистване вечер от градския въздух; веднъж месечно посещение при специалист; и задължително през последните години серум за хидратация със слънцезащита даже и през зимата.

V.S.: А най-добрия бюти съвет, който си получавала?
Г.:
Това е съветът, който ние самите даваме на клиенти си: "Красивата коса е здравата коса!" Една красиво движеща се, поддържана и с блясък коса е незаменима. Не я пренебрегвайте! Ръцете също, не подценявайте силата на красивия маникюр, ноктите са нашите 10 модни аксесоара.

V.S.: На какъв грим залагаш в ежедневието си?
Г.:
Безцветна пудра, руж, лек гланц за устните и мигли - очите са важни, а понеже не съм от гримиращите се, използвам услугите на една супер сръчна дама веднъж месечно за 3D volume мигли, които стоят много естествено.

V.S.: Как протича един твой ден?
Г.:
Делничните дни стартират с изпращане на училище на сина ми Тома. После спорт всяка сутрин - поне час в залата с личен треньор, за да не кръшна, да се чувствам отговорна. Следва ден с доста и разнородни задачки, свързани с работата - от ежедневния контакт с екипа и клиентите, през модериране на социалните ни канали, писане на статии, подготовка на някое събитие или друг арт проект (винаги има такива)... Минавам и през всички обекти, те ме зареждат, а и вярвам, че контактът с хората, и по-специално с екипа ми, е много важен и ме приземява.

V.S.: Как подхранваш усещането си за стил и мода?
Г.:
Чета, ровя се, следвам модните марки и се оглеждам около мен.

V.S.: Обичаш ли да пътуваш, коя е последната дестинация, която искрено те впечатли?
Г.:
Обожавам да пътувам, правя го колкото се може по-често. Един уикенд да е, понякога е достатъчен за рестарт. Есента за пръв път бях в Португалия - спокойна, слънчева, приветлива и красива, определено ще е част от маршрутите ми за в бъдеще.


 


ТУК пък Александра Богданска ни показа любимите си дрехи и аксесоари!  


 

More All fashion