Следва

Спечели Vichy IDÉALIA за една идеална грижа

Love to quote: 7 ЛЮБОВНИ цитата за един романтичен ден

14-ти февруари най-накаря дойде! Защо го чакаме толкова много обаче, е въпрос, на който никой не може да отговори...

Celebrities преди 7 години

14-ти февруари най-накрая дойде! Защо го чакаме толкова много обаче, е въпрос, на който никой не може да отговори. Както и на това трябва ли да празнуваме любовта си само един ден в годината?

Всеки би казал, че не трябва и, че ако си влюбен, не е нужен ден, в който да засвидетелстваш обичта си към човека до теб, просто, защото го правиш постоянно. Е, и да, и не! Разбира се, че това е само дата, но дали заради вълнението от това, че я чакаш, дали заради традицията, или защото е ден, в който всички дават воля на чувствата си и въздухът сякаш се изпълва с безброй летящи сърца, колкото и сладникаво да звучи това, 14 февруари си остава най-чаканият ден в годината. 

И точно поради тази причина, и, защото сме влюбени, разбира се, се заровихме в страниците на няколко любовни романа, от които вадим най-хубавите цитати, описващи любовта такава, каквато е. Вдъхновихме се и признаваме си, можем да четем цял ден, но все пак романтичната вечеря няма да се направи сама. 

"Неукротима любов" - Дж.Р. Уорд

"Любовта, даде си сметка, беше като камите, които изработваше в пещта си. Когато я изковеш, тя е лъскава и нова, и острието й грее на светлината. Вземаш я в ръка, пълен с оптимизъм какво ще бъде да я изпиташ в битка, и нямаш търпение да го направиш. Само че първите една-две вечери са малко странни, докато все още свикваш нея, а тя - с теб.

С течение на времето стоманата започва да губи блясъка си, по дръжката се появяват петна, острието се нащърбва тук-там. Но в замяна получаваш нещо, което ти спасява живота. След като веднъж се опознаете, тя става такава част от теб, че сякаш се превръща в продължение на ръката ти. Защитава те и ти помога да браниш братята си; дава ти увереността и силата да посрещнеш всичко, изскочило срещу теб в нощта. Тя е с теб, където и да отидеш - точно над сърцето ти, винаги там, когато и да ти потрябва."

"Музика край леглото ми" - Кюршат Башар

"...Когато не откриваш ясна причина за любовта си към някого, означава, че наистина го обичаш...
Често пъти обичаш хора, които изпълняват капризите ти, които са като теб. Чувстваш се сигурен с тях. Да обичаш хората, които са като теб, всъщност е лесно.Трудното е да обичаш хора, които не приличат на теб, които не изпълняват всяко твое желание. Трудното е да обичаш някого, не защото те прави щастлив, а просто защото съществува, защото не прилича на никого другиго, защото си е такъв, какъвто е..."

"Вината в нашите звезди" - Джон Грийн

"Какво друго? Тя е красива. Никога няма да се умориш да я гледаш. Нито пък се налага да се тревожиш дали не е по-умна от теб: защото със сигурност е така. Обичам я. Такъв късмет е, Ван Хутен, че я обичам. Защото, старче, нямаш право на избор дали да бъдеш наранен - само можеш да избереш единствено кой да те нарани. Аз съм доволен от избора си. Дано и тя да е доволна от своя."

Ерих Мария Ремарк, “Трима другари”

"То е любов и още нещо. Нещо, за което си струва да се живее. Човек не може да живее за любовта, за друг човек обаче може.”

Емили Бронте, “Брулени хълмове”

“Една неистова любов, обсебване, зараза на душата, от която никъде не можеш да се скриеш, от която никога не можеш да избягаш. Любов по-страшна от страха, по-жива от живота. Няма думи, свещи, комплименти. Няма тела. Нито цветя и усмивки. Няма аз и ти, ние двамата. Любов, в която аз съм ти.”

“Нощем с белите коне” - Павел Вежинов

“Няма смешна обич на тоя свят, има грешна обич, има нещастна обич, има истинска или въображаема и всяка от тях е едно от малките чудеса на живота.”

“Нежна е нощта” - Франсис Скот Фицджералд

“Запомни как ме обичаш – беше прошепнала тя. – Не искам от теб да ме обичаш винаги така, но искам да си спомняш. Някъде в мен винаги ще се крие жената, която съм тази вечер.”

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 48 минути

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.