Следва

Любов на балончета

NYFW Есен/Зима 2017-та: Prabal Gurung

Младият американски дизайнер Прабал Гурунг използва есенно-зимното си дефиле като платформа за промотиране на феминизма...

All fashion преди 7 години

Младият американски дизайнер Прабал Гурунг използва есенно-зимното си дефиле като платформа за промотиране на феминизма, подобно на други негови колеги. Освен чисто феминистките послания "The Future Is Female", "We Will Not Be Silenced", ''I Am a Rose" Гурунг засяга и темата за разнообразие в модата, наемайки два plus size модела, които да дефилират заедно с останалите познати лица.

Макар и тази така модерна тема да е засегната в колекцията му, тя в никакъв случай не е основна. В развитието на line up-a ставаме свидетели на добре познатата и разработена от Гурунг естетика - монголски плетива от най-фин и пухкав кашмир, женствени миди рокли и поли и забележителни вечерни предложения.

Цветовата палитра се завърта основно около неутралните екрю, сиво и черно, а изумруденото зелено, керемидата и жълтото правят редки, но открояващи се появи. Костюмите пък, също силно застъпени в колекцията, са скроени съвършено с видимо издължена горна част и вталени панталони.

More All fashion