Следва

Да си спомним за Тодор Колев

"За мен това е да съм в пълна хармония със себе си": Косара Чигирева

Когато потърсихме Косара, за да проведем това интервю, я открихме да прави точно това, което прави най-добре – да пише поредната статия за блога си...

Лица преди 7 години

Когато потърсихме Косара, за да проведем това интервю, я открихме да прави точно това, което прави най-добре – да пише поредната статия за блога си. Тя бе изключително мила, като се съгласи да ни отдели част от безценното си време, отредено за описание на всичките интересни неща, които е видяла през коледните празници във Виена. Точно така: тя е в пълна хармония със себе си и е голям любител на приключенията, чудатостите и всичко ексцентрично… иначе казано, запознайте се с Косара Чигирева.

Здравей, Косара! Какво представлява работният ден на един блогър?

Много зависи кой период от годината е и какво ми предстои като проект, но със сигурност децата и семейството ми са винаги около мен. Е, няма да крия, че в момента, в който стана, веднага проверявам служебния си e-mail и моментално в главата ми се подреждат приоритетите за деня. Има дни, в които съм изцяло навън и сред хора, и други, в които съм си у дома пред компютъра. Най-хубавото е, че винаги мога да си позволя да избягам от града, без това да се отрази на работата ми.

Това да имаш собствен блог помага ли ти с нещо?

Да, определено! Мисля, че откакто започнах да пиша, се научих да бъда по-търпелива и толерантна към всичко и всеки. Да не говорим, че благодарение на „Момичетата от града“ се запознах с изключително интересни и стойностни хора, които сигурно нямаше да срещна.

Има ли човек в твоя живот, който те вдъхновява да пишеш?

Не! Не бих казала, че има конкретен човек, който ме вдъхновява. Най-много ме зарежда фактът, че средата около нас постоянно се променя, и има все повече стойностни теми, които да споделим. Като се замисля за колко много интересни проекти, места и теми сме писали, мога само да се гордея, че и ние сме допринесли те да стигнат до повече хора и да получат заслужено внимание. Изключително важно е да си в пълна хармония със себе си, защото ако това не е така, всичко около теб се сгромолясва и сякаш работи срещу теб и целите ти!

Като казваш вътрешна хармония, какво точно имаш предвид? Разкажи ни за първия път, в който се почувства в пълна хармония със себе си.

Вътрешната хармония е умението да поставиш себе си в центъра на всичко без допълнителни претенции, изисквания и очаквания. Щом достигнеш момента, в който се приемаш такъв какъвто си, с всичките си плюсове и минуси, тогава неминуемо ще постигнеш желаното InSync състояние.

А как успяваш да повишиш самоувереността си?

Като общувам с хора… много хора. Особено с тези, които обичам и ме обичат.

Кои са 5-те неща, без които не можеш да живееш?

Семейството ми винаги е на първо място, макар че може да се каже, че съм работохолик. Но иначе не мога без Интернет, хубаво кафе, топло одеяло, шоколад и свободата да разполагам с времето си.

Ако имаше 8 дни в седмицата, какво би правила през допълнителния ден?

Бих правила точно това, което правя и в останалите дни. Времето никога не ми стига и бих посветила това време на новите идеи и проекти, които искам да осъществя.

Какво би посъветвала жените в България, които не са InSync със себе си?

Да се опитат да открият на какво се дължи това и да бъдат откровени със себе си – според мен това е ключът към вътрешната хармония.

Кое е най-важното нещо, което би искала да запомнят всички наши читателки от това интервю?

Най-важното, е че живеем във времена, в които всичко е възможно. Достатъчно е да си го представим и то вече е реалност.

More Лица