Следва

ТОМ Мейкатон за първи път в България!

Дизайн за вдъхновение: Интериорните тенденции за 2017

Тъкани завеси, скандинавски дизайни, монохромна палитра, мрамор. Така изглежда 2016 г., погледната през призмата на домовете ни...

All About Life преди 7 години

Тъкани завеси, скандинавски дизайни, монохромна палитра, мрамор. Така изглеждаше  2016 г., погледната през призмата на домовете ни. Трендовете са много и разнообразни и всеки от тях ни връхлита, сякаш ще декорираме за последно. Но с отминаването на годината, идва и подмяната на същата тази призма, в чиито владения живяхме до сега.

Решихме да открием какво ни е подготвила новата 2017г. Експертното мнение дават трима интериорни дизайнери - Мартин Лорънс-Булард, Юнг Хъ и Бет Диана Смит, с помощта на които бързо ще се подготвим за предстоящите трендове. А от това, което видяхме, те са шикозни, вдъхновяващи, и (за щастие) не изискват основен ремонт на къщата ни.

След като светлозеленото бе официално обявено за цвят на новата година, няма как да го пропуснем, когато изреждаме тенденциите на 2017. Именно защото символизира новото начало и носи идеята за натуралност и връзка с природата „зеленото е отново в играта“ казва интериорният дизайнер на знаменитости Мартин Лорънс-Булард, който наскоро прибави и Кендъл Дженър сред списъка си от клиенти. От жълтозелено до изумрудено, различните нюанси на този толкова свеж цвят, можем да „мацнем“ навсякъде, независимо дали ще е на стената, килима или по някой малък акцент.



За никого не е тайна, че интериорният дизайн черпи вдъхновение от модния подиум. Затова и не ни учудва, че след експериментите на Марк Джейкъбс, Прада и Емануел Унгаро с тропическите принтове, започваме да ги откриваме все по-често в тапети, кувертюри, дамаски и дори килими. Истина е, че подобни смели решения предприемат най-ексцентричните от нас, но дори и по-въздържани любители на интериорния дизайн могат да вкусят частица от тази тенденция.

Малки аксесоари като декоративни възглавници и одеала са перфектният начин да инкорпорираме тренда, без да се чувстваме сякаш живеем в джунгла.



За онези, за които тези принтове са прекалено агресивни и искат да се придържат към изчистените и стилни линии, Юнг Хъ, обявен за един от петимата млади дизайнери на Vogue, изгрял през 2015 г., прогнозира, че комбинацията от мрамор и месинг ще продължи да доминира и през 2017 г. Тази тенденция малко по малко завладя кухните и баните ни, а тази година ще навлезе и в спалните ни.

"Сливането на естествен материал, като белия мрамор с нещо промишлено, твърдо и лъскаво като медта, носи спокойствие, усещане за чистота и простор, които са несравними.“



Всеки от нас иска да създаде дом, убежище, място за почивка и щастливи моменти. Една от основните съставки на тази магическа рецепта е цветът на стените, който за радост тази година наистина ще ни успокоява. Предстои неутралните цветове да превземат домовете ни напълно. Бяло, бежово, сиво, карамелено, и бебешко розово – това ще са новите господари на стаите ни.

Тези тонове, в комбинация с геометричните фигури, които откриваме все по-често в мебелните магазини, ще накарат къщата ни да изглежда винаги подредена. Ще виждаме изобретателни форми, взаимствани от древни култури, като африканската или азиатската, които, разбира се, са модернизирани, които ще внесат хармония и бланс в личното ни пространство.



След това идва моментът да придадем на помещението си собствен характер. Осветлението е най-специалният аксесоар на нашия дом – то е начинът да акцентираме на любимите си кътчета и да оставим в сянка онзи недоизпипан ъгъл. Това е частта от обзавеждането, с която можем да експериментираме най-много и най-често. Независимо дали е запомнящ се масивен полилей или старинна нощна лампа, светлината ни дава нов поглед над онова, което ни заобикаля, а какво по-хубаво от това през новата година?

И въпреки че пред нас вече се изправи една нова година, някои от тенденциите ще се върнат към старото. Според интериорната дизайнерка Бет Диана Смит новата година ще постави акцент върху мебелите, изработени на ръка или правени по-поръчка. "Хората ще се върнат към обзавеждането, което е истинска инвестиция, онова с наистина качествена изработка," казва Смит. Тя препоръчва антикварни магазини и сайтове като Chairish, които ще придадат характер на дома ни.

Бронзова, пастелна, нестандартна и геометрична – такава се очертава да бъде 2017. Но когато говорим за интериор, най-много от всичко искаме да бъде уютна и удобна, така че нека се оставим да ни завладее, надявайки се, че ще ни предложи много повече от миналата.

More All About Life