Следва

Дръзки съчетания

NYFW Есен/Зима 2017-та: Proenza Schouler

Дефилето на Proenza Schouler е един от акцентите на нюйоркската седмица на модата и поради тази причина новината, че...

All fashion преди 7 години

Дефилето на Proenza Schouler е един от акцентите на нюйоркската седмица на модата и поради тази причина новината, че Джак МакКълоу и Лазаро Ернандез местят представянето на бъдещите си колекции в Париж, идва като шок за американските фенове на бранда. С този факт на преден план, есенно-зимната им колекция за 2017-та се тълкува не само като довиждане на дизайнерите с американската почва, но и като цялостна загуба за модната сцена в Ню Йорк.

Самите дизайнери споделят, че искат да отпразнуват Голямата ябълка с колекцията си и по-скоро да запечатат емоциите, които те изпитват към града: "Не става въпрос за политика, а за действие и въвличане. Такъв е Ню Йорк."

Този източник на вдъхновение поставя основите на още една модерна, силна и елегантна колекция: оувърсайзд лачени палта с овча кожа, чудесни кожени елементи като красиво обгръщащата тялото розова рокля, асиметрични деколтета и преобладаващите миди дължини. Забележителен елемент от колекцията е страхотното вмъкване на логото на къщата - с хоризонтално срязване, то се появява в червено или черно като преувеличено прекачване по циповете на част от дрехите и чантите. Немалка част от дрехите идват и с типичните за дизайнерите смели абстрактни принтове, сложни конструкции и наслояване в разнообразни форми, цветове и текстури.

More All fashion