Следва

Крадем визии: Urban стилът на Селена Гомес

NYFW Есен/Зима 2017-та: Oscar de la Renta

Есенно-зимната колекция на Лаура Ким и Фернандо Гарсия е всъщност и техният дебют при Oscar de la Renta. Факт е, че всички очакваха с нетърпение да...

All fashion преди 7 години

Есенно-зимната колекция на Лаура Ким и Фернандо Гарсия е всъщност и техният дебют при Oscar de la Renta. Факт е, че всички очакваха с нетърпение да видят работата на дизайнерите, които не само че допреди две години работеха там като част от дизайн екипа, но и също така се справят брилянтно добре със собствения си бранд Monse.

Трудно е да балансираш с две толкова отговорни и креативни роли, а резултатът съответно съвсем не оправдава очакванията. За разлика от Monse, където младите дизайнери са се справили отлично (колекцията ще разгледаме подробно утре), при Oscar de la Renta дрехите се усещат демоде. Безспорно ретро, но не по начин, който изглежда модерно, Ким и Гарсия се опитват да разгледат типичната за къщата елегантност под формата на вечерни рокли, повлияни от работата на самия Оскар. Наблюдават се още панталони тип 'цигара' в комбинация с кореспондиращи им сака и сравнително спортни елементи, които обаче изглеждат някак не на място.

Очевидно, дизайнерите тепърва имат да разработват естетиката си при de la Renta и тази сравнително слаба колекция не е фатална. Не един или двама дизайнери са минали по трънлив път, докато ясната формула за успех кристализира и затова, оптимистично настроени, очакваме следващия по-добър опит на Ким и Гарсия.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 12 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.