Следва

Петъчен БЛИЦ: L'enfant terrible Фънки

Помощ! Как да се съюзим с времето?

При смяната на времето и внезапните и резки промени в температурите, някои хора се чувстват замаяни или имат главоболие...

Health преди 7 години

При смяната на времето и внезапните и резки промени в температурите, някои хора се чувстват замаяни или имат главоболие. Други, могат да изпитат шум в ушите, отпадналост, стомашно разтройство, гадене и така нататък. Умората и стресът са общи белези, забелязани при повечето хора. 

Общоизвестно e, че внезапната промяна в атмосферните условия и атмосферното налягане, може значително да повлияе на физическото ни състояние.

За да предотвратим дискомфорта от този рязък дисбаланс в градусите, е важно да стимулираме имунната си система. Казано по-просто, по-здравословният начин на живот и добре балансираният човек, рядко е чувствителен към внезапната промяна на времето.

Вземането на Витамин C определено е един "бустер" на имунната система. Ефективен при предотвратяване на настинки и грип, той обаче трябва да се набави допълнително, тъй като не се произвежда от организма. Затова е хубаво да консумираме големи количества сезонни плодове, които да ни набавят необходимата дневна доза от този така важен елемент за доброто ни състоянние. Добре е да знаем, че в най-големи количества можем да го открием в червените плодове и зеленчуци. Радостна новина за любителите на люто - малките червени чили чушчици, са идеалният продукт, в който витамин С се скатава в изобилие. Намираме го още в цитрусовите плодове, папаята, броколите, брюкселското зеле, и не на последно място в кивито, който ни изненадва по съдържание на ценния витамин - цели 93 мг на 100 гр.

Най-полезният съвет от нас е, да намалим стреса и да се грижим за своето здраве всеки ден!

More from View Sofia

Осиновени красавци за гушкане: столично училище бори стреса на децата с кучета-терапевти

All About Life преди 2 години

Четири осиновени кучета от доброволците на „Бандата на 1500-те” гостуваха на учениците в училище „Цар Симеон Велики”, район Банкя. Лале, Алма, Марио и Джак влязоха в ролята на терапевти за децата и екипа на училището и внесоха много положителни емоции в учебния процес

Диетата на Пипа Мидълтън: вечно слаба с три хранения на ден

Health преди 1 година

Благодарение на готварската книга на сестрата на херцогинята на Кеймбридж - Катрин и многобройните й интервюта, вече знаем точно какво яде за закуска, обяд и вечеря, за да запази невероятната си фигура.  

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.