Следва

Ялта се присъединява към 3-дневния музикален маратон на ParkLive Fest

ParkLive Fest

След полунощ ParkLive Fest продължава в Yalta с диджея, който определя световните музикални тенденции - Gilles Peterson

Events преди 14 години

Богатата селекция на едни от най-известните международни музикални групи в стиловете джаз, поп и денс музика, обещава ParkLive Fest да се превърне в истински празник за ценителите на качествената музика, който се осъществява с подкрепата на най-старото уиски Bushmills.

В първия ден на ParkLive Fest, 18-ти юни, основната програма ще започне с многостилов микс от соул, диско, електро, рок, техно, обединени от могъщата ръка на фънка, представен от Pilooski.

Роденият в Париж Cйdric Marszewski започва като DJ и хип хоп продуцент в средата на 90-те с футуристични соул парчета. След това се запознава с лошото крю на Dirty Sound System и общият им музикален вкус дава началото на Dirty Edits Series, признати от световни имена като Laurent Garnier, Simian Mobile Disco и Tiga. През 2008 г. Pilooski и продуцентът Pentile от Dirty издадоха техния Discodeine проект, който дава нов звук на тъмната кино атмосфера от музиката на Ennio Morricone и ранния електро-откривател George Clinton.

След Pilooski на сцената ще се появят шведите от Little Dragon, които завладяха европейската сцена с уникалния си стил, съчетаващ джаз елементи, интригуващо преплетени с различни култури и стилове и дообогатени от нежния вокал на Yukimi.

Те ще подгреят публиката за звездата на вечерта, а именно музикалното шоу на култовия Tricky. За всички, заредени с фестивалната емоция, купонът ще продължи в Ялта с ексцентричните французи от Noze и британския експериментатор Luke Vibert.

На 19-ти ParkLive Fest ще започне с изпълненията на уникалния младежки бенд Карандила Джуниърс. Тяхната история се ражда, когато основателят на оркестър Карандила започва да преподава музикални уроци в сливенското гето. Резултатът от това начинание е невероятната младежка група, която спира дъха с виртуозните си умения - пресъздава традиционната циганска и балканска музика с различни елементи на джаза.



След тях на сцената ще видим DJ Lord, член на легендарните хип-хоп титани Public Enemy. Освен хип-хоп специалист DJ Lord е известен и с изключително енергичните си сетове, съдържащи взривоопасни дози хип-хоп, дръм енд бейс, дъбстеп и скречове от друго измерение. Именно DJ Lord ще подгрее феновете за концерта на Roots Manuva на фестивала. След полунощ купонът ще продължи в Ялта с 4hero, прелитащи през стиловите граници и перфектно комбиниращи най-доброто от джаз, соул и хипхоп.

20-ти, последният ден от фестивала ще започне с легендите на електронния звук Future Sound of London (FSOL). След тях българската публика ще види магнетичните Crazy P и уникалния аудио-визуален лайв на Plaid, които ще вдигнат високо летвата на настроението, за да подготвят публиката за концерта на Lamb.

След полунощ ParkLive Fest ще продължи в Ялта с диджея, който определя световните музикални тенденции Gilles Peterson и никога неизневеряващият на своя принцип „Ако е добро, ще го чуете от менMichael Rotten.

Билетите за ParkLive Fest са вече пуснати в продажба в търговските мрежи на www.eventim.bg и www.ticketstream.bg, като цената на тридневния билет е 65лв., на еднодневния - 35лв, а пропускът, включващ всички събития на фестивала и всички афтър партита в клуб Ялта, е 95 лв.
Всеки може да закупи билет и директно от сайта на фестивала - www.parklivefest.com, където цените на всички пропуски са с 5 лв. по-ниски. Организаторите пускат и гореща линия 0884 76 01 10 за продажба и директна доставка на билети за София, с цел да улеснят максимално работещите хора и да превърнат фестифала в истнинско Bushmills Brothers изживяване.


  

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.