Следва

Геометрия в бяло

LFW Есен/Зима 2017-та: Simone Rocha

Както всеки моден сезон, така и този, колекцията на Симон Роша е сред акцентите от седмицата на модата в Лондон...

All fashion преди 7 години

Всеки моден сезон, включително и този, колекцията на Симон Роша е сред акцентите на Седмицата на модата в Лондон. За Есен/Зима 2017-та обаче, дизайнерката поема по-различна от обикновено посока, отдалечавайки се от замечтаната романтична естетика и насочвайки се към по-стегнати и военно инспирирани силуети, които самата тя определя като: "предпазващи дрехи за предизвикателните времена, в които живеем".

Цветята са силно застъпен в колекцията мотив, а Роша казва за тях: "Всички тези флорални декорации представляват моята версия за камуфлаж." В жълто или червено, те се появяват по черните прозрачни рокли, често наслоени под тежки кожени пелерини или маслинено зелени кадифени обемни палта. Връхните дрехи представляват и значителна част от колекцията, като отличаващото при тях са причудливите и интересни обеми.

Забележителен детайл в колекцията е и кастинга на моделите - забелязват се не само често срещаните млади лица, но и известни имена от 60-те, 70-те и 90-те години на миналия век. Дизайнерката с ирландско-китайски корени споделя, че кастингът отразява до голяма степен собствената й естетика: "Искам творчеството ми да достига до всички. Колекциите ми са за всички "видове" жени и аз наистина искам това да стане ясно - за майки, дъщери, внучки. На този принцип лежи същността ми."

More All fashion