Следва

Мелания Тръмп на 16: Снимките от първата й модна сесия

LFW Есен/Зима 2017-та: Christopher Kane

Лондон обича родния си Кристофър Кейн, разпознаваем дизайнер, особено силен в изследването на възможните безброй съчетания между старото и новото...

All fashion преди 7 години

Лондон обича родния си Кристофър Кейн, разпознаваем дизайнер, особено силен в изследването на възможните безброй съчетания между старото и новото.

В новата колекция за едноименния си бранд, показана вчера на Седмицата на модата в английската столица, дизайнерът, като продължение на миналия сезон, съединява класически тоалети от 40-те с пределно съвременни принтове, детайли и тъкани.

Някой характерни белези на ансамблите от пролетно-лятната си колекция, Кейн запазва в неизменен вид - най-вече съчетанието на извънмерен разкош с крайна простота. В рамките на второто поред сезонно сътрудничество с Crocs, дизайнерът украсява гумените обувки със скъпа кожа, а семплите кройки на дрехите допълва с масивни цветя. В новата колекция британецът слага акцент върху блестящите платове и и пайетите, а силуетите от 40-те и 90-те съединява с подчертано футуристични принтове. Лаконичните рокли и блузки са украсени с рисунки на космически кораби, заимствани от работите на румънския художник Ионел Талпазан.

Колекцията накратко:

Основни елементи: овърсайз сака и палта, миди поли със свободна кройка, прави панталони, строги рокли с прихлупване, украсени с цветя и пайети, палта с косъм и пухенки

Прически и макиаж: пуснати коси с прибрана назад предна част или мушната зад ушите; невидим грим

Цветове: сребрист, златен, розов, черен и сив

Стайлинг прийом: съчетание на класика и модерност, изобилие от принт и много украшения

Аксесоари: масивни синджири, малки чантички в тон, много близък до цвета на дрехите или обувките

Препратки: "Слънчева енергия" (Ионел Талпазан, 2001), дрехи от 40-те, цветните украси за глава ала Фрида Кало

More All fashion