Следва

Дързък стрийт

Стил урок на седмицата: В страната на сънищата

Първоначално пижаменият тренд бе само леко загатване с широки копринени панталони, ризи в пастелни цветове и дантелени акценти...

All fashion преди 7 години

Първоначално пижаменият тренд бе само леко загатване с широки копринени панталони, ризи в пастелни цветове и дантелени акценти. След това видяхме завръщането на слип роклята, която оставя малко на въображението и отправя мислите ни директно към спалнята. И въпреки че очаквахме и тази тенденция да премине след няколко сезона, както и много други, нежният будуарен шик придобива все по-голяма популярност.

През изминалата година дизайнери като Alexander Wang и брандове като Givenchy и Celine ни показаха как можем да носим цели пижамени сетове, дълги сатенени ризи и топове с дантелени акценти, напомнящи времето за лягане, като част от облеклото си за навън.

А тазгодишните Седмици на модата утвърждават, че блясъкът на вечерния копринен халат не е ексклузивно домашен.
В Милано се развяха десетки нежни принтове, дълги кимона, бродирани кафтани и много ресни при връхните дрехи за пролетта и лятото. Същото се отнася за Лондон и Париж.

На ревюто на Burberry забелязваме невероятен копринен халат, сякаш правен по поръчка за Хю Хефнър или изваден от гардероба на Ким Новак в „Световъртеж”.

За да постигнем по-небрежно излъчване, само трябва да наметнем шарен халат с едър принт върху чифт скини дънки и бяла изчистена тениска. Комбинираме с елегантен ток, мини чанта и оставяме коприната небрежно да се развява след нас, докато вървим - загадъчно, секси и ултраженствено.

За по-елегантни поводи можем да вземем нагледен пример от Оливия Палермо, която съчетава яркочервено кимоно със семпла бяла рокля и черен чорапогащник, които не само се съчетават прекрасно помежду си, но и създават една мултикултурна копринена магия – стилна, смела и много женствена.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 2 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 20 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.