Следва

MFW Есен/Зима 2017-та: Grinko

MFW Есен/Зима 2017-та: Gucci

От дръзките британски модни дефилета се преместихме право в Милано, където вече стартира Седмица на модата...

All fashion преди 7 години

От дръзките британски модни дефилета се преместихме право в Милано, където вече стартира Седмица на модата.

Днес, започваме, разбира се, с гиганта Gucci и с "Алхимика" Алесандро Микеле, който за есенната колекция избра да комбинира женската и мъжката линия на модната марка.

Пренасяйки ни във величествeно лилаво пространство с голяма централна пирамида, шоуто показа прясното сътрудничество на Gucci с художника Coco Capitan и гигантски стрийт графит гласящ "Бъдеще", който посрещна гости като: Джаред Лето, Флорънс Уелш, Том Хидълстън, ASAP Rocky и много други.

По време на дефилето звучаха текстове на легендарните Уилям Блейк и Джейн Остин, а всички модели бяха вкарани в плексигласов лабиринт (наподобяващ парник), който обграждаше сцената.

Дръзки цветове, купища флорални мотиви, скандално различни комбинации и още, и още. Плувахме в синия океан на Микеле, а той твърдо се възпротиви на нюанса на сезона и въпреки розовата мания вкара сини цветове във всичките си дизайни.

Китайското пост апокалиптично дефиле на Gucci, както го нарекоха всички, ни остави в една градина на земните удоволствия. Флора, фауна, парник и съществата на Микеле просъфтяват. Това ли ще се случи и с нас след Апокалипсиса? Или поне този въпрос ни задаваха от поканите за шоуто, дело на колаборатора Coco Capitan.

Никак не случайно есенната колекция на Gucci е наречена "Градината на Алхимика" и е тотална експлозип на флорални щампи и мотиви - нещо абсолютно обичайно за модния гигант.

Диамантените бодита бяха част от елементите, които привлякоха погледа на модните критици, както и дръзките обици на носа. "Кръстосаното опрашване" или комбинацията от стилове и символи от целия свят, също не остана незабелязана, защото по дизайните на Микеле имаше от всичко и отвсякъде!

Gucci. 120 визии. Жени и мъже. Политическа декларация. Екологично съзнание. Едно модно дефиле, което ни показа колко красив може да е животът, когато нямаме граници!

Целият блясък на колекцията намираме в галерията горе>>>


More All fashion