Следва

MFW Есен/Зима 2017-та: ANNAKIKI

MFW Есен/Зима 2017-та: Grinko

Седмицата на модата в Милано стартира с дефилето на Grinko на площад Дуомо...

All fashion преди 7 години

Седмицата на модата в Милано стартира с дефилето на Grinko на площад Дуомо. С есенно-зимната си колекция за 2017-та дизайнерът отбелязва още и нов етап от семейния живот със своя партньор - раждането на дъщерите им Емма и София.

Колецията е озаглавена "Love gives life", а в същността й е закодирана идеята, че всякакви предразсъдъци относно закостенелите семейни традиции и най-вече начина на зачеване на деца, са абсолютно излишни. Считаме, че това е отговор по повод изказването на Доменико Долче и Стефано Габана, чието изказване срещу ин-витро зачеването предизвика силен отзвук.

Дрехите идват с подчертана стрийт естетика, концентрирайки се около красивите деконструирани кожени елементи в асиметрични силуети. Пропорциите са основно оувърсайзд, а вдъхновението като епоха се лута между викторианството и лондонската пънк сцена от 80-те.


При беларуския дизайнер се забелязва още и контраст в използваните материи: естествени такива се комбинират с технически до получаване на познатия дизайн маниер на бранда, а именно културния сблъсък.

Целият блясък на колекцията намираме в галерията горе>>>


More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.