•  

Клаудия

null

Времето е оставило по лицето й паяжина от емоции. Очите са същите, както винаги, тъмни и оживени от любопитство, подчертани с мъничко, току-що нанесен черен грим. Движи се е лежерна елегантност и се изтяга на фотьойла, от който ще ми разкаже живота си, миналото и настоящето, с поведението на примадона на миналото.

Усмихва се, докато мнозина я спират, за да се ръкуват с нея или да я поздравят. Усмихва се, отговаряйки на комплиментите с: "О, преувеличавате" или пък "Наистина ли?". Усмихва се, особено когато й задаваш неудобен въпрос и умело си служи с ирония и добри маниери, за да го избегне.

Съвсем накратко ще ми разкаже за най-важните мъже в живота си, от Монтичели до Делон и с финес ще коментира въпроси, свързани с партньора й от повече от 40 години, режисьора Паскуале Скуитиери ( "Никога не съм се омъжвала" отбелязва уверено). Тя е нарочена за "най-хубавото нещо в Италия след спагетите." И на 78 години, въпреки бръчките, които свидетелстват за упоритостта й да не се поддаде на изкушението да се подмлади изкуствено, тя все още е красива.

Обвита в тъмна вечерна рокля, тя задава първия въпрос. Пита за името ми. Отговарям, че е същото като нейното. "Не е възможно", казва без колебание, "Истинското ми име е Клауде, родена съм в Тунис и не знаех и думичка на италиански, когато дойдох тук." Разбира се, но си мисля, че трябва да има нещо специално в италианското й име, след като е кръстила и дъщеря си така. "Не, баща й го избра."

Какво е ежедневието на Клаудия Кардинале?
"Нормално. Нямам шофьори или каквито и да било ескорти. Живея в един прекрасен квартал на река Сена. Като малко селце е, всички ме познават и ме защитават. Те са тези които ме пазят, когато се разхождам, когато си купувам вестник сутрин... Спокоен живот. "

И никога не сте съжалявали за това?
"Никога. Има една поговорка на арабски: "Maktub" което значи "Така е писано," такава е съдбата. Винаги съм била такава - ако нещо не се случва, това означава, че не трябва да се случва.”

А няма ли нещо, което чувствате, че все още не се е случило?
"Не, още от детството си винаги съм била убедена че, ако искам – мога. Такава съм и до днес, в крайна сметка съм зодия овен.”

За какво си мислите преди да заспите?

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.