Следва

Adidas с прекрасна колекция бански от океански боклук

Dare U: Strong shoulders

Подплънките в рамената за първи път стават популярни в дамската мода, когато дизайнерката Елза Скиапарели ги включва в своите модели през 1931 г...

All fashion преди 7 години

Подплънките в рамената за първи път стават популярни в дамската мода, когато дизайнерката Елза Скиапарели ги включва в своите модели през 1931 г., а следващата година Джоан Крауфорд ги носи във филма "Лети Линтън." В началото са оформени като полукръг или малък триъгълник и са разположени в горната част на ръкава, за разширяване на линията на рамото. По-късно се използват в " leg o' mutton" ръкавите или по-малките бухнали ръкави, които са много характерни за модата на 1890.

С течение на годините сме свидетели на тяхното временно завръщане за няколко сезона, както през 1940, 1980, края на 2000 г. и началото на 2010 г. От тогава минаха цели 7 години, в които често широките кройки в раменете бяха символ на отминала мода, но през 2017 очакваме тяхното завръщане с пълна сила. Още по-силно изразени, по-смели и по-екстравагантни тези дизайни със сигурност ще привличат вниманието.

Вече ги видяхме в ревютата на Balenciaga, Jacquemus и Saint Laurent за предстоящата пролет и смеем да твърдим, че сме силно очаровани. Ярки цветове, изчистени линии и комбинации с така любимия ни off the shoulder тренд рамената на 2017 ще могат да издържат всяка турболенция, която годината ни поднесе.

А вие ще се осмелите ли да се доверите на тази мека подкрепа?



Анкета

Да или Не на подплънките в рамената?

More All fashion

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 18 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.