Следва

Gianni Versace SpA представя новия си изпълнителен директор

Списък на носталгично отново модерните неща от 80-те

В редакцията напоследък имаме чувството, че животът ни сякаш препуска към 80-те години на миналия век....

All fashion преди 14 години

В редакцията напоследък имаме чувството, че животът ни сякаш препуска към 80-те години на миналия век. Носталгията по 80-те е обяснима, като се има предвид, че на всички модни подиуми още от миналата есен се "говори" за връщането към диско-годините с тяхната щура, леко унисекс, но жизнеутвърждаваща мода.

Казахме защо принципно обичаме 80-те, но нека сега си припомним чрез горния сравнително изчерпаем списък точно какво се носеше тогава и защо толкова обичаме полъха от преди трийсетина години.

Този великолепно носталгичен списък, за чиято пълнота използвахме спомените на максимален брой очевидци и съвременници, има за цел да ни подсети за очарованието на отминалото славно време и да ни даде отговор на въпроса защо всички сме обхванати от носталгия по 80-те на миналия век.



Сигурно има и още неща, можеш да допълниш списъка, ако се сетиш. Факт е, обаче, че поне 80% от всичко изброено е тотален хит и в момента (е,без магнета на рамо), и по всичко личи, че трендът ще се запази и занапред. Просто времето преди грамадните подплънки от 90-те и малко след прекалената стандартност на 70-те, е време шантаво, пъстро и смело, и няма как да не носи вдъхновение.

Идеално място да си набавиш някой оригинални артикули от тогава са гардеробът на мама, на леля или на стринка, собственият ти гардероб, ако си научена да пазиш или просто някой от по-добрите секънд-ханд магазини. Око да имаш само...

More All fashion