Следва

MFW Есен/Зима 2017-та: Coliac

MFW Есен/Зима 2017-та: Stella Jean

С приключването на миланската седмица на модата, идва и един от безспорните й акценти, а именно Stella Jean...

All fashion преди 7 години

С приключването на миланската седмица на модата, идва и един от безспорните й акценти, а именно Stella Jean. Дефилето на италианската дизайнерка е поместено в сърцето на модната столица, където стотици заприиждаха, за да станат част от това специално изживяване. Сред уважилите дизайнерката са легендата на Vogue Сюзи Менкес и добре познатите Каролин Исса и Таму Макферсън…

Дефилето отваря с жива музика, а според бележките, оставени от дизайнерката, Студената Война стои в основата на вдъхновението на колекцията. Отделните елементи се влияят от военния свят и по-специално Русия: апликации от медали и значки по топове и ризи, изработени от класически карирани материи за ризи; военни принтове; палта, якета и поли с апликации от ресни и помпони; якета и палта от еко кожа с косъм, наподобяваща норка и с мотиви от африканското племе Йоруба; плетива с руски мотиви и отново медали.

Познавайки творчеството на дизайнерката и нейната насоченост към устойчива мода, не се изненадваме от изобилието на плетива в колекията. Съвършени и изкусно декорирани, всяко едно плетиво е изработено на ръка от местни италиански майстори в местността Умбрия. Силно впечатление правят още принтовете, като при тях основните течения са две - Русия и Йоруба. Що се отнася до цветовата палитра пък, там тоновете са предимно наситени - червено, синьо, зелено, ръжда и злато...

Целият блясък на колекцията намираме в галерията горе>>>

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 1 час

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 19 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.