Следва

Фешън издънките на наградите "Оскар"

MFW Есен/Зима 2017-та: Coliac

Обувките на младата дизайнерка Мартина Грасели са добре познати на миланската модна сцена...

All fashion преди 7 години

Обувките на младата дизайнерка Мартина Грасели са добре познати на миланската модна сцена. По подразбиране театрална и щедро декорирана, есенно-зимната колекция за 2017-та включва за първи път чанти и дрехи.

Темата на колекцията е пънк, но преекспониран с изящни декорации от всякакъв вид: безопасни игли, кристали, перли и стрели. Основните модели са иконичните за бранда Дерби обувки, байкър боти, балерина-инспирирани стилето с декоративни панделки, чехли в марокански стил, мокасини на ток и сандали с 80-тарска платформа.

Освен задължителното черно, в цветовата палитра преобладават бяло, жълто, фуксия и сиво, като последното идва под формата на животински принт.

Чантите водят началото си от един основен модел, преекспониран в различни форми и цветове, като всеки един от тях, разбира се, идва с богата декорация.

Хайлайт в колекцията са дрехите, които по думи на дизайнерката са унисекс: "Не искаме да бъдем познати единствено като бранд за обувки. Затова се опитваме да еволюираме и мисля, че дебютът ни е доста вълнуващ. Във времена като тези, където излишъкът е на всяка крачка, аз предлагам завръщане към базисните елементи, инспирирани от Изтока с минималистични декорации и безпогрешни материи."

More All fashion