Следва

ИКЕА представя новата колекция SPRIDD с партито "Гръмки щампи"

Love to quote: Много зареждащи цитати от Пабло Пикасо

Когато един испанец, с може би най-дългото име в света...

Celebrities преди 7 години

Когато един испанец, с може би най-дългото име в света (Пабло Диего Хосе Франсиско де Паула Хуан Непомусено Мария де лос Ремедиос Криспиниано де ла Сантисима Тринидад Мартир Патрицио Руис и Пикасо), решава да поеме по пътя на изкуството още от най-ранната си детска възраст, резултатът е един от най-великите художници на всички времена. 

Днес го наричаме накратко Пикасо. Неговият необикновен артистичен талант и умения да вижда света по един друг, по-различен начин, го нареждат сред най-ценените творци за последните 100 години. Безспорно вдъхновението, което извира от него може да зарази всеки, докоснал се както до картините му, така и до посланията, които отправя към нас.

 

"Изкуството отмива от душата прахта на ежедневието".

"Хората искат да намират смисъл във всичко. Това е болестта на нашата епоха – епоха, която е всичко друго освен практична, но приема себе си за по-практична от всички други епохи"..

"И сред хората копията са повече от оригиналите".

"Може този, които смята, че може. И не може този, който мисли, че не може. Това е непреходен и неоспорим закон. Убежденията контролират резултата от действията. Ако сте убедени, че няма да ви се получи, има голяма вероятност да започнете да нервничите или дори подсъзнателно да търсите грешката. От друга страна, ако смятате, че сте в състояние да направите нещо, мозъкът ви започва да работи в посока на осъществяването му. Търси решения, а възможностите започват да се появяват от всички страни – като гъби след дъжд."


"The Kitchen"

"Да имитираш другите е неизбежно. Позорното е да имитираш себе си".

"Аз не търся, аз намирам".

"Когато нямам повече синьо, слагам червено".

"Аз действам в рисуването, както действам с нещата в живота. Ако отворен прозорец изглежда зле, аз рисувам завеса и го затварям, точно както бих направил в собствената си стая. В рисуването, както и в живота, трябва да се действа прямо".

"Вдъхновението съществува, но то идва, докато работите. Да, има го, но то трябва да ви хване в крачка. Не губете излишно време в очакване на “точния” момент. Ако то ви връхлети – прекрасно, творете! Но не се ограничавайте само с времето на действие на този магически компонент. Понякога е нужно да се насилите да вършите работа, която не изисква особени умения и е глупаво да очаквате подкрепата на вдъхновението. То е подправка, от нея е необходимо съвсем малко, но може да промени всичко".


"Girl with a Mandolin"

"Отлагайте за утре само това, което не искате да завършите до смъртта си. Действието е основният ключ към успеха. Без него каквато и информация да имате, тя би била безполезна. Това е тази част от личностното развитие, за която често хората забравят или игнорират. Понякога може да ви се струва, че да започнете да действате е трудно, че моментът не е подходящ. Но ако си изградите навик да правите повече, ще се променят много неща. Това е най-ефективното средство за постигане на резултати. В процеса на действието ще се опознаете по-добре, ще формирате гледната си точка и на практика ще навлезете в детайлите на своята сфера".

" Когато бях малък, майка ми казваше: Ако станеш войник, ще стигнеш до генерал. Ако станеш свещеник, ще бъдеш папа. Аз исках да бъда художник и станах Пикасо".

"Да имитираш другите е неизбежно. Позорното е да имитираш себе си".

"Всичко, което можеш да си въобразиш, е реално".

"Всяко действие на създаване първо е действие на разрушаване".

"Аз искам да живея като беден човек с пари".

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.