Love to quote: Много зареждащи цитати от Пабло Пикасо

Love to quote: Много зареждащи цитати от Пабло Пикасо

Когато един испанец, с може би най-дългото име в света...

Когато един испанец, с може би най-дългото име в света (Пабло Диего Хосе Франсиско де Паула Хуан Непомусено Мария де лос Ремедиос Криспиниано де ла Сантисима Тринидад Мартир Патрицио Руис и Пикасо), решава да поеме по пътя на изкуството още от най-ранната си детска възраст, резултатът е един от най-великите художници на всички времена. 

Днес го наричаме накратко Пикасо. Неговият необикновен артистичен талант и умения да вижда света по един друг, по-различен начин, го нареждат сред най-ценените творци за последните 100 години. Безспорно вдъхновението, което извира от него може да зарази всеки, докоснал се както до картините му, така и до посланията, които отправя към нас.

 

"Изкуството отмива от душата прахта на ежедневието".

"Хората искат да намират смисъл във всичко. Това е болестта на нашата епоха – епоха, която е всичко друго освен практична, но приема себе си за по-практична от всички други епохи"..

"И сред хората копията са повече от оригиналите".

"Може този, които смята, че може. И не може този, който мисли, че не може. Това е непреходен и неоспорим закон. Убежденията контролират резултата от действията. Ако сте убедени, че няма да ви се получи, има голяма вероятност да започнете да нервничите или дори подсъзнателно да търсите грешката. От друга страна, ако смятате, че сте в състояние да направите нещо, мозъкът ви започва да работи в посока на осъществяването му. Търси решения, а възможностите започват да се появяват от всички страни – като гъби след дъжд."


"The Kitchen"

"Да имитираш другите е неизбежно. Позорното е да имитираш себе си".

"Аз не търся, аз намирам".

"Когато нямам повече синьо, слагам червено".

"Аз действам в рисуването, както действам с нещата в живота. Ако отворен прозорец изглежда зле, аз рисувам завеса и го затварям, точно както бих направил в собствената си стая. В рисуването, както и в живота, трябва да се действа прямо".

"Вдъхновението съществува, но то идва, докато работите. Да, има го, но то трябва да ви хване в крачка. Не губете излишно време в очакване на “точния” момент. Ако то ви връхлети – прекрасно, творете! Но не се ограничавайте само с времето на действие на този магически компонент. Понякога е нужно да се насилите да вършите работа, която не изисква особени умения и е глупаво да очаквате подкрепата на вдъхновението. То е подправка, от нея е необходимо съвсем малко, но може да промени всичко".


"Girl with a Mandolin"

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.