Следва

MFW Есен/Зима 2017-та: Aigner

MFW Есен/Зима 2017-та: Dolce & Gabbana

Есенно-зимното дефиле на Dolce&Gabbana за 2017-та се превърна в сензацията на миланската седмица на модата...

All fashion преди 7 години

Есенно-зимното дефиле на Dolce&Gabbana за 2017-та се превърна в сензацията на миланската седмица на модата. С каст от 140 човека и хаштаг #realpeople Доменико Долче и Стефано Габана, затвърдиха стратегията, която градят старателно през изминалите няколко години, а именно силната връзка със своите почитатели, семейните ценности и вечното уважение към майката.

В каста попадат разнообразни лица, сред които и блогърките Кристина Базан и Ейми Сонг, нашият тенисист Григор Димитров, членове на европейските кралски семейства, деца на знаменитости, живо изпълнение от Остин Махоун и нито един истински модел. Интересно решение от страна на дизайнерите е, че самите "модели" са се погрижили за стайлинга на дрехите, които носят: "Характерът на хората е от истинско значение за нас. Това е нашата движеща сила в работата от самото начало - първото ни дефиле от средата на 80-те години също бе с реални хора. Посланието е, че трябва да се приемеш такъв, какъвто си. Това е!"

Имайки предвид сензацията, която предизвиква подборът на "модели", самите дрехи остават сякаш на заден план. Но за сметка на това, цялата разпознаваема и обичана естетика на италианския бранд е налице: лукс и разточителност, дантели, флорални принтове и обувки-бижута. Но и реално погледнато, младежката аудитория, която е и таргет групата на бранда в момента, се влияе повече от визията, отколкото същността зад идеята...

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 14 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.