Следва

Тенденциите срещат традициите

MFW Есен/Зима 2017-та: Maurizio Pecoraro

В предпоследния ден от миланската седмица на модата, се проведе дефилето на Maurizio Pecoraro, чиято основна тема за Есен/Зима 2017-та е блейзърът...

All fashion преди 7 години

В предпоследния ден от миланската седмица на модата, се проведе дефилето на Maurizio Pecoraro, чиято основна тема за Есен/Зима 2017-та е блейзърът. Темата тук се тълкува съвсем буквално - той търпи всякакви манипулации и интерпретации, но в крайна сметка всичко се свежда до него. Виждаме го предимно с двуредно закопчаване, но не единствено, а след това той преминава в палто, често оувърсайзд и сякаш взето назаем от мъжкия гардероб.

Макар и основният тон да се влияе от мъжката естетика под формата на материи (herringbone, prince of Wales, windowpane Tasmanian) и оувърсайзд кройки, в колекцията се забелязват и доста женствени силуети: пачуърк романтични рокли, свободни панталони, широки колани и големи клъчове. За работата си по колекцията, италианецът се вдъхновява от творчеството на фотографа Джак Пиърсън и текстилния артист Фейг Ахмед, чието влияние се усеща по пачуърк мотива, но и още костюмите от рипсено кадифе с детайли от кожа с косъм.

Цветовата палитра е предимно неутрална: сиво, бежово, пудра, шоколад, които обаче отстъпват място на акцентите в зелено, оранжево, горчица и лилаво.

More All fashion