Следва

PFW Есен/Зима 2017-та: Dries Van Noten

PFW Есен/Зима 2017-та: Saint Laurent

Със стартирането на парижката седмица на модата, идва ред и на едно от най-очакваните дефилета на сезона - това на Yves Saint Laurent...

All fashion преди 7 години

Със стартирането на парижката седмица на модата, идва ред и на едно от най-очакваните дефилета на сезона - това на Yves Saint Laurent и втората колекция на Антъни Вакарело за къщата. Подобно на първата си колекция, и тук наблюдаваме агресия в подхода на дизайнера. Дрехите са крещящи, смели и предназначени за определен тип потребители и със сигурност не биха се понесли на всекиго.

С много кожа, лак и винил, Вакарело разделя колекцията на три основни части - бейсик дамска; мъжка; вечерна. Акцентите при рамената от миналата му колекция отново са тук - преувеличени и често асиметрични, както и къдрите, които обаче са далече от типичната представа за момичешка естетика. Роклите и полите идват в супер мини дължини, а деколтетата са дълбоки и V-образни.

В гама от коняк, черно и бордо, Вакарело представя отлично направени базисни елементи като кожени якета, бомбъри, пуловери и панталони, които обаче отстъпват място на вечерната и доста глам трета част от колекцията, където и жените, и мъжете влизат във вечния образ на Yves Saint Laurent, а именно разточителна вечерна визия в черно и кристали.

 

More All fashion