Следва

PFW Есен/Зима 2017-та: Dries Van Noten

PFW Есен/Зима 2017-та: Saint Laurent

Със стартирането на парижката седмица на модата, идва ред и на едно от най-очакваните дефилета на сезона - това на Yves Saint Laurent...

All fashion преди 7 години

Със стартирането на парижката седмица на модата, идва ред и на едно от най-очакваните дефилета на сезона - това на Yves Saint Laurent и втората колекция на Антъни Вакарело за къщата. Подобно на първата си колекция, и тук наблюдаваме агресия в подхода на дизайнера. Дрехите са крещящи, смели и предназначени за определен тип потребители и със сигурност не биха се понесли на всекиго.

С много кожа, лак и винил, Вакарело разделя колекцията на три основни части - бейсик дамска; мъжка; вечерна. Акцентите при рамената от миналата му колекция отново са тук - преувеличени и често асиметрични, както и къдрите, които обаче са далече от типичната представа за момичешка естетика. Роклите и полите идват в супер мини дължини, а деколтетата са дълбоки и V-образни.

В гама от коняк, черно и бордо, Вакарело представя отлично направени базисни елементи като кожени якета, бомбъри, пуловери и панталони, които обаче отстъпват място на вечерната и доста глам трета част от колекцията, където и жените, и мъжете влизат във вечния образ на Yves Saint Laurent, а именно разточителна вечерна визия в черно и кристали.

 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 26 минути

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 19 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.