Следва

Свежите лица от блоговете: Цветина и един страхотен стил

Истории от живота: Една мюсюлманка със стил Хулиана Авада

Жена на силните страсти, с вкус към модата, бунтарка, но всеотдайна майка и любяща съпруга...

Други преди 6 години

Когато на 10 декември 2015 г. Маурисио Макри печели президентските избори в Аржентина, светът настръхна. И то не само защото един от най-богатите и най-влиятелни аржентинци поема управлението на страната, но и заради жената до него – красавицата Хулиана Авада, обявена за едно от 5-те най-хубави жени до управляващите. И не само – тя е една президентша, със собствен стил, католичка, която не се притеснява да демонстрира и да пръска сексапил и красота.

Хулиана отблизо:
Първа дама на Аржентина от 10 декември 2015 г.
Вероизповедание: католическо
Родена: 3 април 1974 г. в Буенос Айрес, Аржентина
Баща: Ибрахим Авада
Майка: Елза Ещер Бакер
Съпруг: Густав Капельо (1997—1998); Маурисио Макри (от 2010 г.)
Деца: дъщери Валентина Барбиер И Антония Макри
Професия: предприемач

Хулиана Авада е родена в Буенос Айрес на 3 април 1974 година. Дъщеря е на Ибрахим Авада, ливански мюсюлмански предприемач и имигрант, и Елза Ещер „Поми“ Бакер – от сирийски произход. Хулиана е сестра на предприемачката Сорайда и на Даниел Авада, на художничката Лейла Авада и на актьора Алехандро Авада.

Като дете Хулиана често пътешества с майка си по Европа и САЩ. Задържа се в Париж, в Лондон и Ню Йорк, където наблюдава ревюта от най-висша класа. Може би там някъде и по това време в малкото момиченце се заражда любовта към красивото, към стила и изяществото, което по-натам Хулиана винаги ще носи със себе си и с което ще покорява не само мъжките сърца, но и тези на народа си.

След като завършва обучението си в двуезично училище (вече несъществуващ Честърски колеж) в района на Буенос Айрес Белграно – Хулиана продължава да се усъвършенства. Тя учи английски език в Оксфорд, Великобритания.

Не закъснява и признанието за усилията й – след завръщането в родината й Хулиана активно е въвлечена в семейния бизнес – текстилна компания, основана от баща й през 1960-те години. В Аржентина семейството й има повече от десет фабрики. Определено заможни, определено обичани, но не и по-малко мразени и обект на завист. Затова и през 2001 г. бащата е отвлечен с цел откуп. Семейството е в паника, но след 6 дни, след като те плащат 300 000 долара, той се прибира у дома.

Всички деца взимат участие в текстилния семеен бизнес. Само че две от тях все пак тръгват по свой път и започват да се занимават с нещата, които харесват. Алехандро става известен актьор в Аржентина, а Лейла се занимава сериозно с живопис.

Когато е една на 23 години, през 1997-а Хулиана се омъжва за първи път за Густав Капельо, с когото се развежда само година по-късно. Среща Бруно Лаурент Барбиер по време на полет на Air France. С новия й любим тя живее на семейни начала почти 10 години. От тази връзка се ражда дъщеря й Валентина, макар и двамата никога да не сключват брак.

С Маурисио Макри Хулиана се познава отдавна, още от времето, по което той живее с предишната си жена Ивон Бордьо и с трите си деца – Августина, Джимена и Франциско, на практика в къщата срещу тази, която обитавала Хулиана. Запознава ги треньорът им по фитнес. Двамата често играят голф в местния частен клуб, а семействата им почиват заедно в Пунта дел Есте.

Само че истинската страст между тях пламва през 2009 г. И сватбата не закъснява – на 16 ноември 2010 г. Хулиана казва „да“ на Маурисио и му се врича във вечна любов. Само след година на бял свят се появява и дъщеря им Антония. А в интервю през 2012 г за вестник La Nación Хулиана отбелязва, че баща й е привърженик на ислямския либерализъм и не е имал нищо против тя да се омъжи за християнин, а сестра й – за евреин.

Ето че идва и съдбовната 2015 г., когато е издигната кандидатурата за президент на Арженентина на Маурисио Макри и още на първия тур на изборите на 25 октомври той уверено превъзхожда конкурента си отива на втори, където на 22 ноември 2015 г. получава 51,4% и на 10 декември 2015 встъпва в длъжност като президент на Аржентина. А Хулиана става първа дама. За победата на съпруга си Авада има немалка заслуга. Жена на силните страсти, с вкус към модата, бунтарка, но всеотдайна майка и любяща съпруга – заради нея хиляди жени излизат и домовете си и дават гласа си за Макри.

Но не само това кара хората да я обожават. Мъжете се прекланят пред красотата й, а жените затаяват дъх. За отрицателно време Хулиана се превръща в икона за стил и красота. За разлика от други президентши тя не се притеснява да демонстрира високия стандарт на живот, който води, за нея е съвсем естествено да се разхожда с чанти на Hermès на стойност 12000 долара, нито се притеснява да публикува снимки, на които тя и съпругът й вдигат тост със супер скъпо шампанско.

Когато не е до съпруга си и не го съпровожда по неговите дела Хулиана се отдава на работата по собствената си модна марка „Авада“. Това е само малка част от наследството на семейния бизнес, където тя се изявява като изпълнителен директор и дизайнер. Но вместо да е обект на критики, тя се превръща в любимка на модните критици. Благодарение на безупречния си стил и вкус, отзивите за нея и за моделите й са възхитителни. През 2016 година Vogue включва Хулиана Авада в рейтинга „Най-добре облечени жени в света“, сравнявайки стила й с този на Жаклин Кенеди, Мишел Обама и Ева Перон.

Обичат я и заради невероятната й откровеност. Хулиана не се свени да отвори вратите на дома си и да разкаже подробности от семейния живот на президента. Тя поства в социалните мрежи снимки от семейни празници, от ежедневието и от поводи за гордост. А когато един ден журналист я пита „как се представя президентът в леглото“, имайки предвид разликата във възрастта им (той е с повече от 10 години по-голям от нея) първата дама на Аржентина само се усмихва и казва: „Не виждате ли колко съм щастлива. Това е отговорът на всичките ви въпроси.“ Маурисио Макри, разбирайки за реакцията на съпругата си, допълва със смях: „Тя е нeнаситна. И се възползва от всяка възможност и навсякъде.“

Ненаситна и за красота, за мода, за стил, за женственост, за нежност и признание. И тя го получава. Заслужено. Безкомпромисно. Със самочувствие. Такова, каквото може да притежава единствено жена със стил, вкус и усет към модата.

More Други