Тайната на това да изглеждаш по-млада…ЗАВИНАГИ!

До каква степен гените и начинът на живот допринасят за стареенето и болестите?

Експертът в грижата за тялото Сара Готфрид, написала книгата Younger, обяснява подробно защо стареенето е една „лоша стока“, която не сме заслужили, но сме могли да избегнем.

Острото влошаване на здравето, болестите, които наричаме „заболявания на възрастните“, загубата на памет, трупането на килограми и какво ли още не се свързва с процеса на остаряване. Повечето хора смятат, че всичко това се дължи на „генетичните ни отпечатъци“, които са ни заложили тези неразположения. Но едва 10% от хората наистина страдат от болежките на възрастта поради генетичната си определеност – останалите 90 си причиняват това сами с начина си на живот, категорична е д-р Готфрид.

Така че, е добре да знаем, че самите ние имаме извънредно голям контрол върху продължителността на доброто ни здраве и продължителността на младостта ни, която се проявява както външно, така и вътрешно. Готфрид споделя малките, но изключително важни подробности, които ще ни предпазят от преждевременно стареене. Ще говорим за добрата фигура, за здравето, за здравия ум и разширяването на собствената ни, безценна жизненост и заряд - за колкото е възможно по-дълъг период от време. С една дума – това са компонентите, които ни карат да изглеждаме по-млади.


Сара Готфрид

До каква степен гените и начинът на живот допринасят за стареенето и болестите?
Трябва да мислим за генетиката като за „заредено оръжие“ - околната среда е тази, която дърпа спусъка.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.