Следва

JAZZANOVA пристига в Yalta Club

Гьоте-институт представя дигитално Берлинската филхармония за втори път

През февруари Гьоте-институт стартира новата инициатива за излъчване на живо от Берлинската филхармония...

Music преди 7 години

През февруари Гьоте-институт стартира новата инициатива за излъчване на живо от Берлинската филхармония. Първият концерт се радва на огромен интерес и 120 души в пълната зала на Гьоте-институт имаха възможност да се пренесат в Берлин, където един от най-известните оркестри в света изнесе изключителен концерт с диригент сър Саймън Ратъл.

След успешния старт Гьоте-институт продължава инициативата и следващият концерт ще бъде тази събота, 11 март, от 19:30. Публиката ще чуе едни от най-значимите произведения на новата музика, сред тях произведения на Антон Веберн, Арнолд Шьонберг и Албан Берг, както и Симфония No. 2 от Йоханес Брамс. Диригент отново е сър Саймън Ратъл.

Но какво е всъщност „нова музика“? Как тя се различава от „класическата“ и как тя преобърна традиционните разбирания за ритъм и мелодия?

Именно това са някои от въпросите, на които Гьоте-институт ще търси отговорите с новата си музикална програма за нова музика, която е и със силна образователна насоченост. Излъчванията от Берлинската филхармония ще дадат на публиката възможност да се запознае с някои от най-добрите образци на новата музика, като преди всеки концерт ще има и кратко въведение.

Специален гост на събитието е доц. д-р Илия Граматиков, който ще представи концерта и композиторите, чиито произведения са включени в програмата.

Всички концерти от поредицата Digital Concert Hall са с вход безплатен! Поради големия интерес и ограничен брой места можем предварително да се регистрираме за концерта на [email protected]

More Music