Следва

Магията на Givenchy!

PFW Есен/Зима 2017-та: Acne Studios

Фантастична колекция в чудесния ритъм на мелодията, която клиентите и специалистите най-харесват да им звучи на уше...

All fashion преди 7 години

Фантастична колекция в чудесния ритъм на мелодията, която клиентите и специалистите най-харесват да им звучи на уше: отличен баланс между креативност и ориентация към потребностите на клиента. Есенно-зимното ревю на Acne Studios на Седмицата на модата в Париж е показателен пример за тази отлична формула: любов към експериментите, сложен дизайн и съчетание на контрастни фактури, които никак не пречат на Джони Йохансон да създаде дрехи, които ЛЕСНО и СПОКОЙНО можем да носим.

"Знам абсолютно точно какво не искам: не искам да се вкарвам в градската тематика или streetwear", — в новия сезон Джони остава верен на себе си, необръщайки внимание на повсеместната мания по уличната естетика. Основа на новата му колекция са асиметрията, калър-блокинга, пачуърка, изпуснатите нишки в духа на последното шоу на Джон Галиано и ансамблите от 70-те, изпълнени в землисти тонове - бежово, кирпичено, небесно и сиво.

Елементите, които ще запомним: блузите с дълги ръкави-слънце, костюмите с панталон със свободна кройка и сака с гърба отпред, обемни макси рокли с асиметрична кройка, ризи с грамадни яки.

Прически и грим: дръпната назад и събрана зад ушите коса, често подгъната на тила, леко оранжевикаво опушени очи.

Основни цветове: млечен, небесен, сив, оранжев, черен.

Стайлинг прийом: асиметрия, сложни съчетания на цветове, фактури и принтове.

Аксесоари: масивни синджири, асиметрични цветни очила, чанти-мешки с широки дръжки.

Препратки: Селин Дион на Оскарите през 1999 година, модата на 70-те, католическите монашески одеяния.

More All fashion