Следва

Магията на Givenchy!

PFW Есен/Зима 2017-та: Acne Studios

Фантастична колекция в чудесния ритъм на мелодията, която клиентите и специалистите най-харесват да им звучи на уше...

All fashion преди 7 години

Фантастична колекция в чудесния ритъм на мелодията, която клиентите и специалистите най-харесват да им звучи на уше: отличен баланс между креативност и ориентация към потребностите на клиента. Есенно-зимното ревю на Acne Studios на Седмицата на модата в Париж е показателен пример за тази отлична формула: любов към експериментите, сложен дизайн и съчетание на контрастни фактури, които никак не пречат на Джони Йохансон да създаде дрехи, които ЛЕСНО и СПОКОЙНО можем да носим.

"Знам абсолютно точно какво не искам: не искам да се вкарвам в градската тематика или streetwear", — в новия сезон Джони остава верен на себе си, необръщайки внимание на повсеместната мания по уличната естетика. Основа на новата му колекция са асиметрията, калър-блокинга, пачуърка, изпуснатите нишки в духа на последното шоу на Джон Галиано и ансамблите от 70-те, изпълнени в землисти тонове - бежово, кирпичено, небесно и сиво.

Елементите, които ще запомним: блузите с дълги ръкави-слънце, костюмите с панталон със свободна кройка и сака с гърба отпред, обемни макси рокли с асиметрична кройка, ризи с грамадни яки.

Прически и грим: дръпната назад и събрана зад ушите коса, често подгъната на тила, леко оранжевикаво опушени очи.

Основни цветове: млечен, небесен, сив, оранжев, черен.

Стайлинг прийом: асиметрия, сложни съчетания на цветове, фактури и принтове.

Аксесоари: масивни синджири, асиметрични цветни очила, чанти-мешки с широки дръжки.

Препратки: Селин Дион на Оскарите през 1999 година, модата на 70-те, католическите монашески одеяния.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 9 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.