Следва

Да живееш според „хюга“: За какво говорят всички?

Дизайн за вдъхновение: Величественият Le Bristol Paris

9 факта за един от най-престижните и титулувани френски хотели...

All About Life преди 7 години

През последните няколко години парижкият Le Bristol успя да събере куп престижни награди, включително и званието „Най-добрият градски хотел в света“, а също и 5 звезди от Forbes Travel Guide.

Е, ние решихме да разберем с какво е толкова впечатлителен този комплекс и събрахме 9 възхитителни факта за хотела.


1. Името си дължи на граф Frederick Hervey. Той успява да се прослави с фанатичната си любов към комфорта и пътешествията. Графът обичал да язди сам, докато цяла юрта от слуги му приготвяла мястото за почивка.


2. Панорамният апартамент на хотела е забележителен с гледката си на покривите и градините Le Bristol, с голямата си гардеробна, а също и с това, че именно в тази стая са отсядали героите от филма на Уди Алън „Полунощ в Париж“.


3. Le Bristol Paris е единственият парижки хотел, който получава веднага четири звезди Мишлен: три за ресторанта Epicure, и още една за кафенето 114 Faubourg, разположено на първия етаж на хотела. Най-известният специалитет в Epicure е брестката кокошка (кокошка, отглеждана в департамента Брест). Заради нея много французи специално пристигат в Париж.


4. Le Bristol Paris е първият хотел в Париж, в който се появяват климатиците. Освен това по време на Втората световна война Le Bristol предлага противогазово убежище на 150 човека: именно това, между другото, го спасява от окупация и банкрут – хотелът се ползва със стабилен успех сред дипломати и членове на посолството на САЩ. От първи ден на съществуването му доставката на храна ставала с помощта на кухненски асансьор, а на всеки етаж имало оберкелнер.


5. Всекидневно почистване предлага всеки себеуважаващ се хотел, а как стои въпросът с козметичните салони? Стаите в Le Bristol се проверяват всеки ден и ако е необходимо се отстраняват всички, дори много дребни недостатъци.


6. Хотелът си има жив талисман – котка с има Фараон. А наскоро се появи и негова приятелка – бирманската котка Клеопатра.


7. В списъка на известните посетители на хотела са Марилин Монро, Грейс Кели, Чарли Чаплин, Орсън Уелс, тридесет и третият президент на САЩ Хари Труман, канцлерът на Германия Конрад Аденауер, Шарл дьо Гол. Последните двама подписват франко-германския договор през 1963 г. именно между четирите стени на Le Bristol.


8. Сред най-екзотичните желания на гостите е случаят с принцесата на Саудитска Арабия, която помолила, стаята й да се осветява само със свещи. Всеки ден в стаята й били палени хиляди нови свещи.


9. Партньор на местния СПА център става швейцарската козметична марка La Prairie. Много от процедурите, които предлага SPA Le Bristol, не са достъпни никъде по света.




More All About Life