Следва

С цвят на вино!

Магията на Givenchy!

Юбер дьо Живанши, вдъхновяваща история...

All fashion преди 7 години

Понеделник е. Седмицата започна, а ние в редакцията сме като омагьосани от вдъхновяващата и красива неделна вечер, която имахме благодарение на VOGUE VISION - МИТКО ДАМОВ и София Филм Фест.

Пренесени назад в историята на вишата мода, вечерта ни потопи зад кулисите на eдин от най-известните дизайнери на XX в. – Юбер дьо Живанши.

Във филма"HUBERT DE GIVENCHY UN DESTIN HAUTE COUTURE" за първи път той говори за интересните личности, с които се е срещал, и за ефекта, който тези срещи са оказали върху него. От детските му спомени до магията на Холивуд, от първите вълнения около модния подиум до международната слава на марката му, от следвоенен Париж до безценните моменти с Одри Хепбърн, Баленсиага, Марлене Дитрих и много други.



Филмът разгръща образа на Живанши и ни запознава освен с великия Юбер, чиито смели проекти са емблема за модата днес, но и с човека, чиито ценности и уважение към другите са го направили това, което е, достоен и вдъхновяващ човек, десетилетия след като си отива оттук.






VIP дефилето, представено в рамките на вечерта с акцент висшата мода, подсили магнетичността на обстановката, и с чаша шампанско ни остави да се насладим на една красива, много красива парижко-софийска атмосфера.
 


Филма гледаме:

23.03.2017
ФРЕНСКИ ИНСТИТУТ - КИНО „СЛАВЕЙКОВ” - 19.00 часа

22.03.2017
КИНО „ЛЮМИЕР ЛИДЛ” - 20.30 часа

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.