Следва

Fashion battle: SJP vs D&G

Кой кой е в модата днес: Antonio Berardi

Ако не сте чували интересното име Антонио Берарди, то е време да поправите тази грешка!...

All fashion преди 7 години

Ако не сте чували интересното име Антонио Берарди, то е време да поправите тази грешка! Едноименният лейбъл на дизайнера на дамско облекло набра голяма скорост на запад.

Дрехите му могат да бъдат намерени в luisaviaroma, net-a-porter, harrods и още луксозни онлайн бутици. Изключително женствени, с елегантен силует и закачлив акцент, той набляга върху естествените извивки на тялото.

В колекциите му доминират градската естетика, претворена в поплин, сатен и дантела.


Син на сицилиански имигранти, той завършва „Мода“ в Сейнт Мартинс. Иронично, но не го приемат от първия път и той трябва да опита цели три пъти преди да бъде приет през 1990. А междувременно не губи ценни моменти и става асистент при Джон Галиано. Завършва през 1993, а дипломната му колекция на следващата година привлича вниманието на Анджела Куайнтрел, купувач от Liberty.



След още една година колекциите му вече се представят по време на модните седмици. На дебюта му върху големия подиум, звездата на шоуто е не кого да е, а Кайли Миноуг, бидейки главния модел, а аксесоарите за ревюто са изработени от Маноло Бланик и Филип Трейси. Става известен със своите чувствени, обгръщащи тялото рокли, които през 2009 му носят награда от Harper's Bazaar.

Черпи най-голямо вдъхновение от музиката, независимото кино, пост-модернизма, но и от католическия символизъм и разбира се – италианското изкуство и култура. Все пак най-голямо влияние на дизайна му оказва женската фигура, която се стреми да облече с усет за съвременност и лекота.

Участва основно в Лондонската модна седмица, но е показвал и в Париж и Милано. Добре познат е в средите на Бевърли Хилс и Холивудските знаменитости. Някои от прочутите му почитателки са Гуинет Полтроу, Виктория Бекъм, Ева Мендес, Меган Фокс и Амбър Роуз.







More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 13 минути

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 18 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.