Следва

PFW Есен/Зима 2017-та: Chanel

PFW Есен/Зима 2017-та: Alexander McQueen

Сара Бъртън е артист с огромно въображение, който разказва всякакви чудни истории с колекциите си...

All fashion преди 7 години

Сара Бъртън е артист с огромно въображение, който разказва всякакви чудни истории с колекциите си. За Есен/Зима 2017-та Бъртън ни пренася в Корнуел, Великобритания, където приказката се завърта около паганизма, древните традиции и дървото на желанията. Символиката тук се крие в колективността и това как традициите обединяват хората: "А нашето студио е креативна общност, приликите не са малко."

Проучването, което дизайнерката прави за колекцията, я отвежда до множество препратки за занаяти, които по един или друг начин намират приложение в дрехите. Докато дървото на живота например е интерпретирано чрез всевъзможни цветни декорации, напомнящи на обичая, където хората са закачали панделки по клоните му, за да се сбъднат желанията им. Този вид декорации се наблюдава в голяма част от колекцията, превръщайки кожените рокли в истински произведения на изкуството. Отново водена от същата идея, дизайнерката прокарва фантастични пачуърк мотиви по красивите жакардови материи. Наблюдават се още флорални бродерии, всяка със своето скрито значение - дали повлияни от обичаите на паганизма, или отдаващи почит на самия МакКуин чрез специални за него орнаменти, символиката е налице...

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 13 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.