Следва

Стил урок на седмицата: Бонбонена пролет

PFW Есен/Зима 2017-та: Chanel

Карл Лагерфелд превърна ревюто на новата есенно-зимна колекция в истинско пътешествие в бъдещето...

All fashion преди 7 години

Карл Лагерфелд превърна ревюто на новата есенно-зимна колекция в истинско пътешествие в бъдещето. Освен че в края на шоуто на Chanel в "космоса" бе изстреляна брандирана ракета в почти натурална големина, в колекцията отчетливо се четат препратки към ретрофутуризма.

Характерните особеност на направлението space-age, извънредно популярни в дизайна на Пиер Карден и Андре Куреж през 60-те, се появяват в много от елементите в колекцията: ботушите, покрити със сребърен глитър, стегнатите костюми на астронавтите на Chanel, роклите Барбарела и пелерините от тъкани, имитиращи метал, които с лекота си представяме в гардероба на принцеса Леа.

Само че, Карл Лагерфелд не би бил себе си, ако при цялата му желание да отлети с космическата тема, в колекцията му не се бе озовала концентрираната френска символика: прическите на моделите са стилизирани точно като на величествената със сексапила и френската си символичност Бриджит Бардо.

Главните елементи: рокли, костюми, пелерини, палта и куртки.
Прически и грим: прически ала Брижит Бардо, грим ала Туиги.
Основни цветове: черен, бял, металик, бордо.
Стайлинг прийом: съчетание на футуризъм и класически Chanel.
Аксесоари: мотоциклетни ръкавици от металическа кожа, чанти като планети.
Препратки: модата Space Age, Брижит Бардо.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 7 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.