Следва

Периодът на пролетното разчистване или кое е "in" и кое "out"!

Mini Trend: Chain mail

Материята, наподобяваща фина метална мрежа е особено актуална сред знаменитостите през последните няколко сезона...

All fashion преди 7 години

Материята, наподобяваща фина метална мрежа е особено актуална сред знаменитостите през последните няколко сезона. Кендал Дженър, Бела Хадид, Мишел Обама, Лейди Гага и още немалко известни лица разхождат най-любопитното от дизайнерските предложения, съсредоточени около все по-нарастващия тренд.

Безспорно обаче истинският бум около материята настъпва, когато всеизвестната Кендал избира за рождения си ден модел рокля, инспириран от вечното парти момиче Парис Хилтън. Скоро след това и самата Мишел Обача се появява в правено по поръчка вечерно предложение от бронз на Atelier Versace, макар и със съвсем различно стилово внушение от това на Кендал. Както вероятно се досещате, това съвсем не е дебютът на интересната материя - тя добива особена слава на модния подиум още през 60-те години на миналия век, когато самият Пако Рабан я популяризира. А две десетилетия по-късно, Джани Версаче й дава статус на икона с творенията си. Достатъчно е да погледнем към кадъра на Наоми Кембъл и Кейт Мос, облечени в споменатото Versace, за да се убедим в славата му.

Материята сама по себе си е страшно интересна - започва да се произвежда по поръчка на Версаче през 1982 г. в Германия и при направата й, малките дискове не се съединяват един с друг, а се вграждат във фина метална мрежа. Крайният резултат набодобява течен метал, застава красиво по тялото и може да бъде изработен във всеки един цвят.

Както вече споменахме, красивият материал е силно застъпен и на котешката пътечка, като за Пролет/Лято 2017-та дизайнерите дават забележителни предложения - от Balmain и великолепните вечерни предложения в бронз, злато и сребро, през Paco Rabanne и футуристичните предложения от две части, до пъстрите интерпретации на Mary Katrantzou...

На снимката горе: Лаис Рибейро в Balmain


Аланна Арингтън в Paco Rabanne


Balmain Пролет/Лято 2017-та


Paco Rabanne Пролет/Лято 2017-та


Mary Katrantzou Пролет/Лято 2017-та


Versus Versace Пролет/Лято 2017-та


Лейди Гага


Мишел Обама в Atelier Versace


Бела Хадид в Fannie Schiavoni


Кендал Дженър в LaBourjoisie


Наоми Кембъл и Кейт Мос в Versace през 1999 г.

More All fashion