Следва

Периодът на пролетното разчистване или кое е "in" и кое "out"!

Mini Trend: Chain mail

Материята, наподобяваща фина метална мрежа е особено актуална сред знаменитостите през последните няколко сезона...

All fashion преди 7 години

Материята, наподобяваща фина метална мрежа е особено актуална сред знаменитостите през последните няколко сезона. Кендал Дженър, Бела Хадид, Мишел Обама, Лейди Гага и още немалко известни лица разхождат най-любопитното от дизайнерските предложения, съсредоточени около все по-нарастващия тренд.

Безспорно обаче истинският бум около материята настъпва, когато всеизвестната Кендал избира за рождения си ден модел рокля, инспириран от вечното парти момиче Парис Хилтън. Скоро след това и самата Мишел Обача се появява в правено по поръчка вечерно предложение от бронз на Atelier Versace, макар и със съвсем различно стилово внушение от това на Кендал. Както вероятно се досещате, това съвсем не е дебютът на интересната материя - тя добива особена слава на модния подиум още през 60-те години на миналия век, когато самият Пако Рабан я популяризира. А две десетилетия по-късно, Джани Версаче й дава статус на икона с творенията си. Достатъчно е да погледнем към кадъра на Наоми Кембъл и Кейт Мос, облечени в споменатото Versace, за да се убедим в славата му.

Материята сама по себе си е страшно интересна - започва да се произвежда по поръчка на Версаче през 1982 г. в Германия и при направата й, малките дискове не се съединяват един с друг, а се вграждат във фина метална мрежа. Крайният резултат набодобява течен метал, застава красиво по тялото и може да бъде изработен във всеки един цвят.

Както вече споменахме, красивият материал е силно застъпен и на котешката пътечка, като за Пролет/Лято 2017-та дизайнерите дават забележителни предложения - от Balmain и великолепните вечерни предложения в бронз, злато и сребро, през Paco Rabanne и футуристичните предложения от две части, до пъстрите интерпретации на Mary Katrantzou...

На снимката горе: Лаис Рибейро в Balmain


Аланна Арингтън в Paco Rabanne


Balmain Пролет/Лято 2017-та


Paco Rabanne Пролет/Лято 2017-та


Mary Katrantzou Пролет/Лято 2017-та


Versus Versace Пролет/Лято 2017-та


Лейди Гага


Мишел Обама в Atelier Versace


Бела Хадид в Fannie Schiavoni


Кендал Дженър в LaBourjoisie


Наоми Кембъл и Кейт Мос в Versace през 1999 г.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 17 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.