Следва

Остава ще свири за първи път в легендарния The 100 Club в Лондон

Punk’s Not Dead! Или как Станислав Беловски „вижда” музиката през своите ръце

Скандално! Нечувано! Невиждано! Несрещано! Немислимо! Невъобразимо! Невъзпитано!... Подобни възклицания със сигурност щяхме да чуем, ако нещо подобно се бе случило 20-ина години назад във времето… 

Events преди 7 години

Скандално! Нечувано! Невиждано! Несрещано! Немислимо! Невъобразимо! Невъзпитано!... Подобни възклицания със сигурност щяхме да чуем, ако нещо подобно се бе случило 20-ина години назад във времето… Но!
Значи! Какво да ви кажем, освен, че Punk’s Not Dead, или с други думи Пънко нема да умре! И това е ясно от поне четири десетилетия насам! Тази, за някои, дори модна тенденция в музиката, носеща своите послания не само в текстовете, свързани със свободата на словото и държанието, ще си остане в томовете на музикалната история с… поведение, текстове, ритми, нотни своеобразия, дрехи,… и т.н.

Един човек, набор на точно това музикално течение, решава да направи негов прочит, през неговата призма, чрез неговите усещания и през неговите артистични разбирания. За музиката, за посланията, за колорита на това не само музикално изкуство. Да обедини цветове, форми, материи, факти, история, страници на списания от комшийския таван, артефакти сред находки от битака, живописни техники с колаж и рисунки, типография, дизайн, шум… с днешния начин да отрази и изрази себе си и онова, което безкрайно много обича и го влече.



Представяме ви Станислав Беловски, който съвсем скромно, с усмивка и абсолютно приятелски ще ви посрещне на поредната си голяма изложба под наслов „Make Аrt not Friends” в галерия „Nuance”, която ще бъде открита тази вечер от 18:30 ч., 16-и март, и ще ви очаква там до 2-ри април. В нея той е заложил цялото си артистично същество с поне дузина мащабни творби, с които намигва затова, че в България не се обръща нужното внимание на Пънк-линията (умишлено е с главно „П”!), която в световен мащаб е променила и оказала влияние на безброй хора в областта не само на изкуството, в т.ч. и модата.



Всяка една от творбите му лежи на собствена история, всеки един „кадър” от изложените има свой предтекст, всяко едно от платната му носи интимността на създаването си. A галерия „Nuance”, страхотна като осветеност, мащабност и усещане за лично пространство, допълнително ще ви потопи в бунтарската сензитивност на автора.
Станислав казва, че започва да работи върху идеята за тази изложба още през 2012-а год. Тогава не си я представя точно в този вид. Вижда я по-скоро по-черно-бяла, по-монохромна, по-пънкарска, с най-ярките представители на това музикално течение от края на 70-е години. Но постепенно, подготвяйки я с времето, задълбавайки се в историята и историите на бандите, открива много други нишки и извън тях самите, и вижда, че нещата не са само черно-бели. Затова и изложбата става по-цветна, и за нея той добавя:

„В тази изложба има не само пънк, има и предходни групи, свързани с пънка и съответно връзка между тях. Работите разказват истории, не са просто някакви фенски образи. В тях има история, пластове, послания към сегашните хора, към нас самите.”

Непременно отидете да разгледате изложбата на Станислав!!! Тя е машина на времето, зарежда, дава крила, носи щастие. С нея ще се срещнете на дъх разстояние с The Beatles, The Ramones, Paul Simononот от The Clash, Jim Morrison от The Doors, Johny Cash, Sid Vicious от Sex Pistols, , Debbie Harry от Blondie, Mick Jagger от The Rolling Stones, порноактрисата Linda Lovelace, The Sisters Of Mercy, Quentin Tarantino, Patty Smyth, Jeffery Lee Pierce от Gun Club и ще разберете каква е връзката помежду им. Или поне в очите на автора й. А той е наистина страхотен, талантлив и зареден с позитивизъм млад мъж, с когото лесно бихте могли да бъдете приятели.

Ето още инфо за него: Работи в областта на живописта и визуалните изкуства. В работата си използва и се вдъхновява от иконични образи от близкото минало - музиканти, политически фигури и артисти. Финалист от Конкурса за Съвременно изкуство на Галерия Нюанс, 2014. Носител на първа награда от изложбата Асамблея на срама в Мозей, 2014. Два пъти е номиниран за наградата за изкуство на Алианц България (2016; 2012). Има няколко самостоятелни изложби, сред които Корекция на социализма, Нощ на музеите и галериите, Пловдив, 2015; Самостоятелна изложба по време на Нощта на музеите, Пловдив, 2014; No feelings, Галерия Буларт, Варна, 2012; Send me a postcard, darling, Галерия за съвременно изкуство1908, София;

Участвал е в груповите изложби Образ и подобие: 77 Автопортрета на Съвременни български художници, Национална художествена галерия, София, 2015; Изложба на финалистите на конкурса за съвременно българско изкуство на галерия Нюанс, Галерия Нюанс, 2015; Contempo 2013, Градска художествена галерия Варна, 2013; Кошмарт, Галерия Графит, Варна, 2013; New life Str. , The Fridge Gallery, София, 2012 и други. Негови произведения са собственост на частни колекции освен в България и във Франция, Нидерландия, Гърция, Русия, САЩ, Канада, Австралия.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.