Безумно откровено и истинско: Тялото след раждането!

Ежедневно ставаме свидетели на хиляди снимки на жени и модели, които за рекордно кратко време успяват да върнат тялото си във форма след раждане...

Ежедневно ставаме свидетели на хиляди снимки на жени и модели, които за рекордно кратко време успяват да върнат тялото си във форма след раждане. Ето защо толкова много млади майки се чувстват притиснати колкото се може по-бързо да върнат тялото, което са имали преди зачеването и се чувстват ужасно, ако това не се случи с темповете, които очакват.

Фотографката Микаела Бодкин обаче си е поставила цел - да покаже как реално изглежда тялото на майката след като роди и най-вече по този начин да насърчи жените да харесват и приемат себе си такива, каквито са.

Нейната фотосесия "Love Your Postpartum" показва именно майки, минали през чудото на даването на живот, които гордо и без грам фотошоп разкриват телата си, които техните мъничета са сътворили, за да вдъхновят и други жени да направят същото.

Идеята на Бодкин всъщност идва когато била помолена от жена да заснеме фотосесия, за да отпразнува раждането на детето си, както и да покаже тялото си след този прекрасен момент. След като проектът вижда бял свят чрез Фейсбук и достига милиони жени, желаещите да се включат в него нараства неимоверно.

"Искам да насърча майките да приемат тялото си след раждането", споделя Микаела. "Цялата ми работа се състои в това да искаш себе си и да се чувстваш красива. Раждането на бебе е нещо голямо и съществено в живота ни, и определено е съпътствано с много промени. Искам майките никога да не мислят, че телата им вече не са толкова хубави, както преди. Искам да прегърнат промените, през които преминават, защото каузата си струва", допълва тя. 

 

 

Коментари: 8

A
Alia (2017/03/17 / 12:45)
Родих две деца, малкото още няма годинка. Извадих късмет и с малко усилия съм си съвсем като преди. Но, според мен, целта на такива кампании не е да се засяга въпросът за килограмите, а нещо много по-важно: Огромното усилие, болка от всякакъв вид, страх и изтощение, които съпътстват раждането, не само на детето, ражда се майка.С всичките огромни трудности, особено в първите месеци все ще се намери някой да ти каже, че си "отвратителна", "дебела", "грозна" и пр. А тялотото е създало, износило дете и го поддържа живо месеци наред след раждането (при изключителното кърмене). Това е смисълът на "Обичай тялото си след раждането". Ами обичай го, то е направило и прави ГОЛЯМА работа. Но който не е минал през това лесно слага негативни етикети, за съжаление...
Елена (2017/03/17 / 12:33)
Абе, гадно е, тежко е, но се възстановява. При едногодишна здрава грижа след раждане, нещата изглеждат прилично, макар че естественият ход на времето, вкл. след такива гигантски травми за тялото, си оказва влияние неизбежно. Противник съм на квалификации от типа на грозно/красиво за подобни неща.
C
cinammonbun1 (2017/03/17 / 12:24)
Изобщо не е ЕДИНСТВЕНАТА реалност. Всяко тяло е различно. Някои и с мазане получават много стрии, други и без мазане нямат нито една. Но това, което ме учудва е, че като цяло хората с кеф коментират как тяло след бременност не може да се възстанови бързо, това били операции и фотошоп и не знам какво. Обратното обаче - да коментираш напълняло тяло след бременност не е ок, дискриминация, body shaming не знам си какво. Като цяло ако бързо се възтановиш след раждане получаваш повече негативни коментари. Аз точно седмица след раждането си изглеждах все едно не съм раждала. Нямам операции, нямам нищо. Как да се чувствам аз в случая особено при такива статии и коментари, не съм реална ли, фотошопирала съм се, или лъжа?
Светлана (2017/03/17 / 11:59)
Еми...такива сме...остаряваме, разтегляме се, поувисваме... Не е чак такава голяма драма. Както казва Vintage queen, това е истината и толкоз.
V
Vintage queen (2017/03/17 / 11:16)
Какво значи грозно, това е единствената реалност. Тя не е грозна или красива, а истина. И бидейки това, тя е съвсем ок за приемане.
I
IrinaKK (2017/03/17 / 09:14)
И аз смятам, че никак не е красиво. Аз също имам дете, около мен имам много приятелки с деца, със всякакви видове телосложение и микоя не изглежда така стряскащо. Защото всичко което се изисква е поне минимална подръжка (като примерно мазането на корема с олио/крем , за да няма тези ужасни стрии). Това е просто тотална незаинтересевоност на тези жени от начина, по който изглеждат- запуснати жени. Ако някое нераждало момиче/ жена види тези снимки може сериозно да се стресне.
I
IrinaKK (2017/03/17 / 09:14)
И аз смятам, че никак не е красиво. Аз също имам дете, около мен имам много приятелки с деца, със всякакви видове телосложение и микоя не изглежда така стряскащо. Защото всичко което се изисква е поне минимална подръжка (като примерно мазането на корема с олио/крем , за да няма тези ужасни стрии). Това е просто тотална незаинтересевоност на тези жени от начина, по който изглеждат- запуснати жени. Ако някое нераждало момиче/ жена види тези снимки може сериозно да се стресне.
K
Kikik (2017/03/17 / 07:56)
Отвратително!

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.