Следва

Носиш очила? Значи си фешън, оригинален и еко! Или безплатен урок как да си на прага между науката и изкуството

празна5

Началото на астрономическата пролет, когато не само природата, но и хората се събуждат за живот...

преди 7 години

Началото на астрономическата пролет, когато не само природата, но и хората се събуждат за живот, започват да превръщат натрупаните през зимата планове и желания в реалност. Появява се хазарта, събужда се волята. От друга страна, се усилва безразсъдството, самоувереността и стремежът да действаме със замах.
През тази година вече веднъж преживяхме подобен подем на енергията през февруари и през самото начало на март, когато Марс се намираше в Овен. Дори и в световната практика, тъкмо тогава са извършени много смели, но и безразсъдни постъпки.
С влизането в знака на Овена на Слънцето настъпва втора такава вълна. Каква е разликата? През февруари по естествен и инстинктивен начин хормоните бушуват, подбуждайки лидерите към активност. Понякога към неразумна активност, към невъздържани постъпки под влиянието на емоции и авантюризъм. Сега обаче, лидерството и физическата активност са функция на съзнателната воля. И съзнанието, и волята, разбира се, при всеки човек са различни, но ние сега осъзнаваме какво правим или защо бездействаме. Почти при всички се наблюдава подем на силите и стремеж да правят всичко по своему, бързо и решително. Някои ще направят пробив в деловата сфера, а други в личния живот. Та нали все пак от 21-и до 29-и март срещу слънцето се движи Венера! Това означава, че нашите дълбоки желания са осъзнати се превръщат в мотивация за взимане на решения, само че вече не импулсивно, а напълно съзнателно и с цялата отговорност, ние реализираме своите желания.

ОВЕН 21.03 – 20.04

Родените под знака на Овен тази седмица ще имат пред себе си нови работни и бизнес възможности. Благоприятни и успешни професионални отношения ще се заформят в този период.
За омъжените представителки на зодията, макар и да ги чакат успехи в работата, то в семейството нещата не стоят по същия начин. Възможни са конфликти с партньора, заради стари нерешени въпроси, които все още ви „парят под лъжичката“. Ако не разговаряте помежду си, рискувате да развалите отношенията си. Разговорите са всичко!

Напрежението у дома ще ви накара да напомняте на всички около вас за допуснати от тях грешки в миналото. Овладейте този свой порив и избягвайте да укорявате хората от обкръжението ви за постъпки от миналото. В момента имате нужда да гледате право напред.
Някой се нуждае от вниманието ви в понеделник – човек, когото вие самите обожавате. Дайте му го и това ще го накара да се усмихва с дни.

Вторник и сряда нямате време да обърнете внимание дори и на себе си – ангажиментите не чакат, а вие искате да свършите по-скоро с тях.
Независимо от натовареността в началото на седмицата, четвъртък и петък ще бъдат най-продуктивните ви дни, защото тогава ще се родят много нови идеи в главата ви и тутакси ще започнете да работите за осъществяването им. Сега е моментът да използвате лидерските си способности.
Събота и неделя са дни за срещи с приятели, които ще бъдат много полезни съветници относно нещо, което искате да получите.

ТЕЛЕЦ 21.04 – 21.05

Тази седмица голям товар ще падне от сърцето ви, скъпи Телци. Това ще ви донесе голяма радост и спокойствие.
Много романтика и положителни емоции ви очакват в отношенията с партньора ви. А тези, които са необвързани, вероятно скоро няма да бъдат такива.
Периодът предвещава емоционална почивка и „рехабилитация“ на душата от отминали тревоги и проблеми. Вече е време да мислите за бъдещето, както и да се радвате на светлото настояще.

Нуждаете се от промяна и нов начин на живот: спорт, танци, ново хоби...
Но ви трябва и приятел, с когото да споделяте тези занимания. Мотивирайте някоя от дружките си, за да посещавате заедно фитнес или танци – човек се амбицира повече за много неща, когато има подходяща компания през това време. В понеделник се заемете именно със спорт – движението ви разтоварва и поддържа ума ви чист.

Във вторник и сряда новите ви начинания ви вдъхновяват и ви правят все по-продуктивни. Не оставяйте нищо да ви бъде отнето – отделете си време за всичко, което искате да правите. Сега сте заредени със страст и амбиция – използвайте тази своя сила за прекрасни неща.
В четвъртък и петък, колкото и да ви се иска да бъдете социални, да излизате и да се срещате с много хора, то знайте, че оставането насаме със себе си ще се окаже много по- „апетитно“. Имате нужда да бъдете със собствените си мисли. Същото важи и за уикенда.

БЛИЗНАЦИ 22.05 – 21.06

Пред вас стои седмица, в която ще трябва да вземете решение или да си дадете отговор за нещо изключително важно и съдбоносно за вас.
Флирт или кратко приключение ще направят дните ви по-интересни. Обвързаните пък ще предприемат спонтанни действия.
Този период е и време за равносметки – ще анализирате всичко в детайли. Очаквайте изненади от финансово естество. Но бъдете внимателни с хора от работната ви среда, които имат достъп до важна информация. Съмнението често се оказва полезен и защитен механизъм срещу нежелани ситуации.

В понеделник не пестите енергия, но не се безпокойте – сякаш имате неизчерпаем запас от нея. Романтичните емоции са причината за това – вие сте като фурия – вдъхновени, усмихнати, активни.
Вторник и сряда са по-бавни, неясни дни. Наблюдавате и обмисляте всичко. Но това всъщност не е толкова лошо – по-добре да помислите, преди да се хвърлите през глава.

Четвъртък и петък динамиката се възвръща, а вие вършите всичко бързо и с лекота. Сега е моментът да предприемете пътуване или да направите нещо спонтанно – повече от всякога имате нужда от вълнение и няма да сбъркате, ако му се отдадете.
Събота и неделя ще бъдат по-спокойни. Ще имате време да се погрижите за някои неща, за които напоследък не сте имали време.


РАК 22.06 – 23.07

Тази седмица ще насочите вниманието си към проблем, чието решаване ще ви донесе задоволителен успех. Ще създадете много нови контакти, срещайки се с различни и интересни хора. С голяма част от тях ще обмените полезна информация, която определено ще ви послужи за в бъдеще.
Независимо от успехите, които предстоят за периода, някои неща не зависят от вас. Жените Рак често искат да се справят с всичко на мига, но уви, за някои неща трябват време и търпение. Почакайте и ще разберете.

Като цяло ви очаква динамична седмица и, независимо от стреса, под който сте подложени, нито един ден от периода няма да бъде безсмислен. Успокойте топката, дори когато пред вас стоят важни решения и въпроси, за да можете да предприемете възможно най- правилните действия. Ще видите, че в края на седмицата ще сте доволни от вече постигнати добри резултати.
Постиженията ви обаче ще се осъществят в професионален план, докато в личен ще имате леки конфронтации у дома. В понеделник ще изявите желание да направите определени промени вкъщи, но някой, с когото живеете, няма да е на същото мнение. Фрустриращо!

Вторник и сряда сте емоционални, работейки интензивно и стриктно. Ако не друго, то поне работните ви задължения ще ви откъснат от кавгите у дома.
Четвъртък и петък помислете за себе си – направете нещо, което ви се струва забавно и хубаво, независимо дали има с кого да споделите тези моменти. Времето ви със себе си също е много важно, а и имате нужда да се поглезите.
През уикенда си починете.

ЛЪВ 24.07 – 23.08

Телефонно обаждане или чакани новини ще очертаят по-важните ви задължения тази седмица. В този период най-сетне ще ви остане време да направите планове за чакано пътуване или направо да го предприемете, без много да му мислите. Сега е перфектното време за правенето на промени (и в дома, и на работното място), за спонтанни действия и „бягства“ от графика.
Освен това за Лъвиците се очертава романтична седмица. Прекрасни отношения ще се заформят с подходящ за вас човек, а пък тези, които имат партньор от известно време, ще изпитат нужда да отделят малко повече задушевно време един с друг.

Ще се срещнете с хора, които не сте предполагали, че ще видите отново. Но това ще ви накара да се замислите върху мястото, на което сте в момента. Малко размисли и равносметки също не са излишни точно сега.
Периодът е благоприятен за решаването на много стари и нови проблеми. Отделете някой от дните си, за да обсъдите някои неща с важните за вас хора.
В понеделник сте брилянтни! Пълни с толкова много идеи, че хората около вас ще ви гледат сякаш сте Алберт Айнщайн. Това ще ви мотивира и развълнува. Хубаво е, когато човек вижда, че е уважаван и харесван.

Вторник и сряда имате нужда от разговор с приятел, за да разберете по-ясно някои неща. Понякога е необходимо човек да сподели и поговори с доверен човек, за да може най-после да „прогледне“.
Четвъртък и петък романтиката е в звездите. Може би това е нещо ново или пък просто порив за малко време с любимия човек.
Уикенда прекарайте в пътувания и приключения (най-добре с партньора ви!).

ДЕВА 24.08 – 23.09

Малка, но приятна изненада ще ви накара да си спомняте тази седмица като специален период за вас. Освен това тази седмица ще бъде изключително благоприятна за пътувания, представяния и изяви в кариерата или пък образованието. Късметът е на ваша страна, така че, ако досега не ви е достигал кураж да предприемете дадени действия (които са във ваша голяма полза), то сега определено е времето, в което да преодолеете страховете си, като така ще се усъвършенствате. Какво по-хубаво от това?

Събиране или среща по специален повод ще запълни част от графика ви. Ще се радвате и на финансови доходи у дома, без значение дали вие сте източника.
Периодът е невероятен за кроенето на планове. Сега виждате всичко изчистено и ясно. Затова тази седмица ще бъде време, в което ще знаете какви са целите ви в следващите няколко месеца.
Дребни конфликти могат да възникнат в семейството. Манипулации в полза на някого ще ви подразнят и нищо няма да бъде достатъчно оправдание за подобни действия.

Направете нещо щуро в понеделник – смел тоалет, нова прическа или спонтанно решение – както го иска душата ви! Приятелите ви ще споделят тези емоции. Вторник и сряда обаче, ще трябва фокусът да се измести към интелектуални въпроси, които ви дерзаят отвътре. Ще се разровите дълбоко в тема, която ще ви интригува силно.
Четвъртък и петък ще бъдете изключително активни и затрупани от работа. Но това ще ви радва - Девата е обсебена от продуктивността и динамиката и по-скоро застоят я отегчава и измаря.
Уикендът е време за любов!

ВЕЗНИ 24.09 – 23.10

Представителките на зодия Везни над 35-годишна възраст тази седмица ще изпитат някаква лична драма или особен период на голямо объркване в живота им. Но не се тревожете – понякога трябва да се „изгубите“, за да намерите верния път обратно, а объркването ви кара да търсите по-усилено и неистово. Накрая всичко това ще се окаже за добро.
Младите момичета, родени под знака Везни пък ще решат, че вече е дошло време за основни промени, за които не са били готови доскоро.
Ще изникне необходимост от пътуване по работа или други ангажименти, но това ще ви се отрази добре. Понякога дори пътуването, което не е с цел „почивка“, ви разнообразява и прочиства ума ви.

Ново познанство ще се окаже от голямо значение за вас. Този човек ще изиграе своята роля в живота ви.
Макар понеделник да не е любимият ден на повечето хора, за вас няма накъде по-добре – романтиката е на дневен ред и някой е настроен да флиртува с вас по неизразимо сладък начин. Това ще ви усмихне и развълнува, а какво повече му трябва на човек, за да му тръгне седмицата по чудесен начин…

Във вторник и сряда фокусът отива към финанси, материални придобивки, банкови сметки и работа – задълженията не си взимат почивен ден!
Четвъртък и петък ще се върнете на „щастливата територия“ на приятелите, идеите и усмивките. Ще се почувствате по-балансирани и в хармония със себе си от всякога.
У дома може да имате незначителни конфликти, но това няма да развали доброто ви настроение, породено от романтиката и прекрасните изминали дни, прекарани с вашите сродни души.
Събота и неделя се задръжте у дома, за да решите тези въпроси, които ви създават злободневни проблеми.

СКОРПИОН 24.10 – 22.11

В този период ще предприемете конкретни действия, първи стъпки или преговори към важни планове и приоритети. Важни разговори и събития ще занимават вниманието ви.
В личен план за вас е дошъл момент за основни промени и преосмисляне на много неща. Промените (особено резките) често са плашещи, но в момента нямате причина да се чувствате несигурни. Направете каквото трябва, за да бъдете удовлетворени и щастливи.
Това, което не зависи от вас, оставете да се носи по течението. Какво можете да направите, в крайна сметка? А и кому са нужни излишни притеснения?

В понеделник ще ви бъде трудно да вземате решения, а ще трябва. Хубавото пролетно време ви унася в мисли за почивка, но не трябва да забравяте за неотложимите въпроси, които трябва да разрешавате. Повярвайте, самите вие ще се почувствате по-добре, когато отмахнете този товар от гърба си. Тогава почивката ще бъде абсолютно заслужена.
Вторник нещата не изглеждат така трудни, а вие с желание се заемате с всичко, което трябва да свършите. В този ден ще сте душата на компанията – духовити и забавни мисли се спотайват в главата ви и ще разпръснете тази енергия - хората около вас ще се смеят с часове .

Сряда е прекрасен ден за вас. Отделете време да направите нещо, което обичате и за което доскоро не сте имали време.
Четвъртък и петък духът ви отново е приповдигнат, а вие сте по-уверени от всякога. Не се колебайте да предприемате смели действия.
Уикендът ви ще бъде ангажиращ, защото ще трябва да се справите с някои работни въпроси.

СТРЕЛЕЦ 23.11 – 21.12

Седмицата ще бъде благоприятна за уреждане на неясни или проблемни отношения с други хора, свързани с пари, неплатени сметки или кредити. Финансови въпроси ще занимават ума ви, но всичко това е необходимо тъкмо сега. Възможно е да имате нужда от съвет, така че не се колебайте да го потърсите от човек, на когото имате доверие.
Възможно е да предприемете пътуване, тъй като след подобна натовареност, ще имате нужда от малко почивка. Не забравяйте да се грижите за здравето си. Макар ангажиментите сега за вас да са неотложни, това не трябва да ви оставя на второ място.

Разговорите с приятели и близки са много важни за вас. Споделянето и обменянето на идеи понякога може да бъде решаващ фактор за вземането на важни решения.
Приятни новини ще стигнат до вас, което силно ще ви мотивира.
В понеделник много хора ще имат нужда от вашия съвет и мнение. Част от близките ви дори ще си търсят повод просто да поговорят с вас. Трябва да знаете, че те много ви обичат! Често, когато рутината ви погълне, забравяте, че винаги трябва да имате време за любимите хора.
Вторник и сряда обаче ще имате нужда от своите моменти сами. Да, наистина трябва да прекарвате време с близките, но периодът изисква от вас и да останете насаме със себе си през тези дни, за да прочистите ума си и да си изясните някои неща. Освен това, точно сега сте замечтани и умислени и нямате нужда от това да давате обяснения на когото и да било. Това е напълно разбираемо.

В четвъртък и петък усамотението ви ще бъде прекъснато. Някой ще ви грабне за ръката и ще ви повлече навън – по шумни места, с много хора. Но ще си прекарате страхотно.
Събота и неделя го карайте по-кротко. Спестете малко пари и вкарайте малко ред във финансите си.

КОЗИРОГ 22.12 – 20.01

Седмицата предвещава много романтика и специални моменти с човек, който е изключително важен за вас.
Предстоят ви и интересни нови възможности, от които ще можете да се възползвате – но всичко ще бъде въпрос на личен избор, никой няма да ви пришпорва или пък да ви вкарва мисли в главата. А и сега имате нужда да решавате сами за себе си, без много-много нужда от чужди съвети.
Ако се залавяте да решавате финансови въпроси, проверявайте всичко внимателно и отчетливо. Не се оставяйте да бъдете манипулирани. Освен това, сега не е времето да давате или пък да взимате пари на заем. По-скоро си направете добре сметката за всичко.

Важна информация или предложение ще ви постави в дилема. Ако сте наясно какво точно искате, директно скачайте в дълбокото. Понякога човек се самозалъгва, че не е готов за нещо, но е време да осъзнаете, че отдавна перфектно умеете да се справите с всичко. Накрая печелите само вие.
Понеделник ще бъде оптимистичен. Вложете цялата си енергия в продуктивни действия, за които после сами ще си бъдете благодарни.
Много врати сега се отварят за вас. Трябва да решавате и то сами.
Кой знае – може би стартът на тази седмица ще бъде и старт на един нов за вас живот?

Вторник и сряда всичко се върти на принципа „колкото повече, толкова по-весело“: ще излезете с голяма компания и ще се забавлявате, планувайки бъдещи почивки и приключения.
Четвъртък и петък сте измъчвани от съмнения: „Могат ли да се свършат толкова много неща наведнъж?!“… Но сега не е моментът да се съмнявате в себе си. Вие имате силата и дисциплината да упорствате и да се борите, а накрая определено ще се радвате, че сте го направили.
Още през уикенда ще започнете да виждате желани резултати.

ВОДОЛЕЙ 21.01 - 19.02

Преди всичко, тази седмица е необходимо да обърнете внимание в отношенията си с хора, родени под знака на Дева, Телец и Козирог.
Причина за разговори или определени действия ще бъде предстоящо пътуване, което планувате отдавна.
Подарък или жест на внимание ще бъде повод за усмивка.
Като цяло, седмицата се очертава да бъде благоприятна за решаване на важни въпроси свързани с имоти, работа и документи. Но няма поводи за притеснение – късметът е на ваша страна.

В понеделник ще се радвате на нови приятелства, започнали непринудено. Освен това, поводи за радост ще бъде любимият ви човек, заради когото седмицата ви ще започне подобаващо. Така че, понеделник е изцяло за отношения и близост! Ще бъдете по-отворени духовно, амбицирани и вдъхновени.
Вторник и сряда може да срещнете някои трудности, но вие имате късмет, защото имате на кого да споделите проблемите си. Често това, че човек има рамо, на което да се опре, му помага да премине и през най-големите препятствия.

В четвъртък ще се чувствате чудесно и ще направите пробив в нещо, което силно ви вълнува и е важно за вас и бъдещето ви. Когато видите, че нещата вървят във ваша полза, ще се почувствате непобедими.
Петък трябва да бъде прекаран с хора, които имат ценности като вашите. Тези, с които гледате в една посока, са хората за най-важните разговори и смислени отношения. Ще се забавлявате много.
За уикенда единственото забавление, което остава, е сънят. Починете си добре.

РИБИ 20.02 – 20.03

Тази седмица всеки един проблем, ще намира своето естествено решение. В този период някак по-ясно виждате, че не можете да контролирате хода на всичко случващо се, а нещата доста често се стичат по най-добрия начин съвсем сами.
Пътувания, веселие и приятни емоции очакват представителките на зодията. Нуждаете се от физически и психически релакс. А когато душата ви иска нещо, как бихте могли да й откажете?

Посещения на близки и приятели в дома ви ще ви изненадат – просто така, без причина. Точно такива неща ви карат да се чувствате невероятно.
В понеделник сте на кръстопът. Ще трябва да вземете решение, чийто отговор се намира в гърдите ви. Да, сега трябва да послушате именно сърцето си, и ако умът е в противоречие с него, то това не трябва да ви спира.

Вторник и сряда ще бъдете изкушени от нещо, което може да ви накара да преосмислите действията си. Важно за периода е да не предприемате действия, за които не сте сигурни. Следвайте само сърцето си, нищо друго не си струва колебанията точно сега.
Четвъртък и петък се подгответе за нови възможности. Късметът идва при онези, които са готови за него.
Уикендът ви ще бъде просто вълшебен.

More from View Sofia

More