Следва

Dare U: Анцуг с... корсет?!?

Г като гаф: Модните недомислици на седмицата

Големите вериги обикновено диктуват тенденциите при облеклото, а ние, жените, просто ги следваме...

All fashion преди 7 години

"Носна кърпичка" или Crop Top?!

Големите вериги обикновено диктуват тенденциите при облеклото, а ние, жените, просто ги следваме. Но понякога, в редките мигове като този, се случват вълшебства: модната марка се подчинява на мнението на своите потребители.
Urban Outfitters винаги са били провокативни. Този път обаче пренесоха нещата на съвсем различно ниво. Опитаха се да ни продадат причудлива дреха, която не прикрива никоя част от тялото.

Моделът “Extreme Crop Tank Top Shrug” от линията Out From Under е толкова миниатюрен, че дизайнерите на американската марка с право и без капка ирония са го нарекли “екстремен”. Преди броени дни всеки можеше да се сдобие с него само срещу 16 долара. След бурните реакции на модните любители обаче, Urban Outfitters го свалиха от сайта си.

Разбира се, във века на интернет нищо не изчезва безследно и много блогъри побързаха да увековечат артикула в картини и думи.

Според списание Allure продуктовото описание на топа е изглеждало така: “Напластявай облеклото по ултра секси начин с този мини кроп топ от Out from Under. Резнат над гърдите за най-готината напластена визия, с изрязано деколте и тънки презрамки.”

Интернет потребителите имат свое мнение по въпроса и не се притесняват да го изразят. Множество шегаджии нарекоха творението “носна кърпичка” и добавиха, че напомня повече на огърлица, отколкото на топ.
Наистина, по време на Седмицата на модата в Милано видяхме доста сутиени на показ, но нещо в тази дреха предизвиква асоциации със сюжета на приказката “Новите дрехи на царя”. Вероятно липсата на (тек)стил.
Това съвсем не е първият път, в който модните фенове критикуват Urban Outfitters. Наскоро веригата се опита да пусне на пазара суитчър под наслов Kent State, опръскан с червени петна, наподобяващи кръв. Публиката изрази недоволството си от модната хрумка, заради референциите към клането в Кент Стейт през 1970 г., по време на което загинали четирима студенти. Производителите набързо се извиниха и премахнаха модела от сайта си.
И така, критиците поведоха срещу Urban Outfitters с 2:0. Надяваме се американската верига скоро да изравни резултата и да ни зарадва с нещо по-добро.

 

Раздвоение на личността?

Или е по-точно да кажем на дрехата. Последният аутфит, с който видяхме Скарлет Йохансон, ни остави с леко смесени чувства. Дали е рокля, дали е гащеризон, дали е дълго сако? Или всъщност и трите. Колебаем се какво да кажем за тази визия, освен че нюансът е супер и тича на късите дръзки коси на актрисата, а вие какво мислите? Ако още се чудите - озадачаващият модел всъщност е гащеризон дело на Balmain.

Латексов чорап със сандал??

Неведнъж сме заявявали, че ръцете на Алесандро Микеле за Gucci предизвикват истерия и всеки елемент от колекциите му се разграбва жадно. Това обаче в никакъв случай не означава, че ще премълчим, ако станем свидетели на безумие от негова страна, какъвто е и случаят днес. Вниманието ни привлича чифт сандали, появили се по страниците на американския бутик Nordstrom, характеризиращи се с латексов чорап над червен лачен сандал с висок ток и цена от 1190$. Обувката е откровено погледнато грозна, а ние не сме единствените, споделящи това мнение - част от оставените коментари по случая, можете да разгледате тук...

Мъжко отмъщение

Според голяма част от мъжете, едно от предизвикателствата във всяка една връзка са "откраднатите" от нежната половинка суитчери. Вероятно немалка част от дамите ще си признаят, че в суитчера на гаджето има нещо особено привлекателно и затова често решават да го задържат, но това всъщност изглежда, че е особено голям проблем за мъжете. Или поне така изглежда според един от последните мини трендове в Twitter, където мъжете пускат свои снимки с шалове/кърпи увити около главите си в знак на протест за изгубените спортни горници. Несъмнено поднесени с немалка доза чувство за хумор, част от най-забавните постове, разглеждаме тук...

More All fashion