Следва

Blond Ambition Gallery - Катрин Деньов

Face to Face - ДесиСлава

Един от пионерите в поп фолка, ДесиСлава, се оказа пионер и в класациите на световната музикална телевизия MTV...

Лица преди 14 години

Един от пионерите в поп-фолка, ДесиСлава, се оказа пионер и в класациите на световната музикална телевизия MTV. Баладата на Деси - "My pleasure, my pain" е на 8-ма позиция в "World Chart Express". До момента там място са намирали и други българи - Графа, Deep Zone, Любо, D2, ЛиЛана, Марияна Попова, Мария Илиева, Нора и др., но Десислава е единствената, която досега се е занимавала основно с фолк.

Как вървят ръка за ръка рокът и поп-фолкът, и какъв е пътят към световните музикални класации е поводът да потърсим ДесиСлава на върха на славата:

VS: Ти си първата поп-фолк изпълнителка в класациите на MTV. Как се случи, това ни се струва много важен ход за теб?
ДесиСлава:
Aко трябва да съм честна – не беше случайно. Стремяла съм се към това, потрудила съм се доста и наистина исках да стане. Не че искам да се хваля, но ми се струва, че песента е приятна рок балада, с въздействащ текст, направихме и хубав клип... Благодарна съм на Джон Темис, който е композитор на песента, както и на Йовко Петров.

VS: Това, че си много секси е видимо. Помогна ли в пътя ти към световната класация?
ДесиСлава:
Това никога не е излишно.

VS: Какво ти се прави още?
ДесиСлава:
След почти 3-годишна пауза изкарвам седмия си самостоятелен поп-фолк албум. Много се радвам, защото доста време работих и сега очаквам да видя реакцията на моите почитатели. Надявам се да оправдая очакванията им и да оценят песните. Все пак те искаха от мен 100% поп-фолк албум и ето - аз им го давам.

VS: Ако се върнеш точно 11 години назад, когато започва музикалната ти кариера, какво ще изпееш първо? А ще пееш ли въобще?
ДесиСлава:
Винаги ще пея. Не се срамувам от нито една песен, която съм изпяла. Дори в моментите, в които съм експериментирала – кога успешно, кога не толкова - дори тогава не съм съжалявала. Все пак, човек като експериментира, стига до истината.

VS: Как се виждаш като водеща на ТВ предаване и кое би било то?
ДесиСлава:
Бих водила някакво музикално предаване. Не съм си се представяла като водеща. Като гледам Азис и Камелия, чудя се дали бих се справила. Имам някакви данни, доста добре импровизирам, но не мисля, че е толкова лесно. Пеенето ми е доста по-лесно, затова предпочитам него.

VS: Кажи една ефективна и лесна диета. Твоята тайна за хубаво тяло?
ДесиСлава:
Няма приятни и лесни диети. Важно е човек да не спазва диети, а да се стреми да се храни здравословно, с натурални продукти. След 20.00 ч. да не се яде нищо, спортуване ако не всеки ден, то поне 3 пъти седмично и задължително един разтоварващ ден седмично, през който се пие само вода. Аз си определям за разтоварващ винаги понеделник, защото неделя винаги си похапвам повече. И разбира се, не ям нищо пържено, не ям тестено, сладко и месо. И не пия алкохол.

VS: Блондинка - брюнетка – предимства и недостатъци?
ДесиСлава:
Няма значение цвета на косата – важното е да ти отива!



VS: Наскоро мина Vip Brother3 с благотворителната насоченост, възприе ли го?
ДесиСлава:
До голяма степен - да. Относно благотворителността съм с две ръце „за”. Затова всъщност и отидох да пея, когато ме поканиха. Въпреки че българинът като цяло не е богат, той е много милосърден, има голямо сърце и затова се радвам на резултата, който заедно постигнахме – на голямата сума, която се събра. Като цяло, този ангажимент за хората в неравностойно положение е на държавата, а ние само трябва да помагаме. Идеята на Вип брадър беше хубава – да подсети хора, които имат желание, имат възможности да помогнат, но в забързаното си ежедневие, просто забравят. Всеки говори колко било показно – да, но понякога е хубаво да има такива показни инициативи, които да подсещат хората и да възпитават у младите хора милосърдие, благородство и всеотдайност.

VS: Коя своя вещ би предоставила на благотворителен търг, нещо, което да събере най-много пари?
ДесиСлава:
Обувките са ми слабост. Бих предоставила най-любимите си обувки. Хората, които ме познават, знаят какво означават за мен обувките ми и биха платили повече, за да ги притежават. Аз не бих ги дала лесно, но бих се разделила с тях в името на такава кауза.

VS: Какво те дразни най-много в любовта на феновете?
ДесиСлава:
Любовта на феновете не може да ме дразни. Никога не съм чувствала раздразнение от това. Ако не са тези хора, които да ме харесват и подкрепят, може да бъда забравена и да не мога да правя това, което обичам. Аз нямам мощна компания зад гърба си и се радвам и гледам на феновете си с уважение и любов.
Когато има хора, които ме слушат, бих имала стимул да направя нещо качествено, а не сама да си пея вкъщи.
Да, имам почитатели, които са фанатизирани. Понякога ми е било много странно.
Имала съм случай - една почитателка хвана такси от София до Търговище, където имах участие, и плати 300 лева сметка, само за да ме види. Аз я познавам – тя няма много пари, за да си позволи такова нещо, но ми обясни, че понеже тогава заминавах за САЩ за 2 месеца и понеже нямало да ме види и затова дошла....
От една страна това е голям жест, от друга ми е дори налудничаво, а от трета - чувствам някаква вина – как ще се прибере това момиче, ще има ли какво да яде утре...ей такива неща....

VS: Ако можеше да избереш съдбата на един известен човек и имаш право на целия свят, кой ще бъде?
ДесиСлава:
Дженфър Лопез – има сладки близнаци, а й завиждам и за Марк Антъни – все пак може да й пее всеки ден.

VS: Ние имаме специална рубрика, посветена на русите амбиции, дай ни трите имена на най-най-стръвните блондинки на всички времена?
ДесиСлава:
Мерилин Монро, Мадона и Памела Андерсън.

VS: Десислава е влюбена в … ?
ДесиСлава:
В морската храна. Последните дни съм се влюбила в едно супер сладко кученце – померански мини шпиц – страшно е сладко.

VS: ДесиСлава никак не обича…?
ДесиСлава:
Песимизма.
 

More from View Sofia

More Лица