Следва

MTV обяви първата група от изпълнители, които ще вземат участие в MTV Presents Varna Beach

"Саломе": Разкош за сетивата, всеки поглед разкъсва душата!

Умираме за любов... От любов умираме... За любов убиваме, а после умираме!...

Events преди 7 години

Умираме за любов... От любов умираме... За любов убиваме, а после умираме!

Саломе е фаталната жена в истинския смисъл на думата. Саломе е жената, която иска главата на Йоан Кръстител (и я получава). Жената, която играе танцът на смъртта.

"Саломе" разтърси и сцената на театър "Българска Армия", където вчера бе премиерата на спектакъла на Диана Добрева по Оскар Уайлд.

Смеем да кажем, че постановката е разкош за сетивата. Изпълва сцената и душата, и те държи в напрежение до последно. Убийствена сценография и хореография, и игра, които карат хората да седят неспокойно в седалките си, жадни за още и още.

Безобразно красив спектакъл, подтикващ те за пореден път да усетиш онази скрита и мистична магия на театъра и хората тръгнали по пътя на Мелпомена.

Вдъхновена от библейската история за пророка Йоан Кръстител, в ролята на Александър Евгениев, с когото си говорихме ТУК, пиесата е написана още през 1891 г., но й е наложена тежка цензура, досущ като "Забраненият поглед на изкушението". Текстът й обаче е толкова силен и въздействащ, че вече близо 120 години режисьори се надпреварват кой ще изкара по-добрата интерпретация.

Режисурата на на Диана Добрева, която играе и самата Саломе, е малко по-различна, по-иновативна и модерна, но има защо! Все пак съвсем спокойно можем да кажем, че в днешно време светът ни все още не е готов за Вестта и Вестителя, и все така се поддаваме на всевъзможни изкушения, готови на всичко за любовта.

"за човека винаги ще има Устни върху неговите изсъхнали Устни, Устни върху неговите безсънни клепачи, Устни върху неговото тревожно чело, Устни, които са любов, които отказват да го предадат, които отказват да приемат поражението му, Устни, които продължават да изричат името му с любов, в любовта"


Възбудете сетивата си със "Саломе", един спектакъл, който ще искате да гледате отново и отново. Днес, 24 март, и другите дати от програмата на ТБА, които ще намерите ТУК!

В ролите: САЛОМЕ е Диана Добрева, Йоан Кръстител е Александър Евгениев (студент от класа на проф. Пламен Марков в НАТФИЗ), Ирод–Милен Миланов, а съпругата му Иродиада–Анастасия Ингилизова. Участват още Веселин Анчев, Деян Георгиев, Луизабел Николова, Асен Кобиларов, Джулия Бочева (гост), Марина Колева (гост), Петя Диманова, Цветан Пейчев, Ахмед Юмер и Славена Зайкова (студенти от класа на проф. Пламен Марков в НАТФИЗ).

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?