Следва

Какво е важно да знаем при избора и употреба на балсам за коса?

Кой кой е в КРАСОТАТА днес: Rene Furterer

Порванс, Франция! Решили сме да стартираме седмицата ви с едно обаятелно пътуване между френската ботаника и богатствата й...

Hair преди 7 години

Прованс, Франция! Стартираме седмицата с обаятелно пътуване между френската ботаника и богатствата й.

Представете си само, голяма селска вила, топло слънце и безкрайни поля с плодородни растения. Историята на Rene Furterer, започва точно по този начин. Още от ранна детска възраст, повлиян от баба си, той, малък, но амбициозен хлапак на име Rene, расте запален от света на ботаниката.

"Красивата коса расте на здрав скалп, като растение в плодородна почва." - любими цитат от майстора!

Идеята за красота на косата, вдъхновена от растителния свят, е естествено развитие за силния интерес към темата на напредничавото момче. Младият Rene осъзнава, че косата разцъфтява върху обгрижен скалп, точно както растенията растат най-красиви в плодородна, поддържана почва.

Така, още през 1957 година, той разработва метод за третиране за скалп и масажи - истинска SPA революция в грижата за коса. Всички негови ритуали са разработени на основата на 100% натурални етерични масла и растителни екстракти, внимателно селектирани според специфичните им медицински и ароматични качества.

Това е тайната на младия фризьор-визионер за предоставяне на незабавни, дълготрайни и видими резултати за коса и скалп и за постигането на копринена коса с усещане за луксозна грижа. Неотразимо красивата коса става достижима реалност.

"Обърнах се към природата, за да разработя формули, които да подобрят цялостното състояние на косата. В процеса на работата си следвах убеждението, че природата, с нейните необятни богатства, ще ми предостави неизчерпаеми източници да постигна целите си", издава преди години Furterer.

Не минава време и Rene се утвърждава като уникален експерт в грижата за скалп и коса. Той се превръща в посланик на предимствата на растенията и етерични масла за красива коса по света.

Заветната година в развитието на познатата и обичана марка обаче е 1978, когато Furterer се среща с Пиер Фабр - взискателен фармацевт, споделящ страстта към ботаниката, ценностите и стремленията на Rene.

Двамата искат само едно: Да се възползват от 250 000 съществуващи растителни вида, както и от богатството на растителния свят, за да разработят усъвършенствани иновативни грижи за неотразимо красива коса.

Така обединени, безпрецедентните таланти раждат марката Rene Furterer, която черпи магия от ботаническата вселена - неизчерпаем източник на здраве и красота за скалпа и косата. Оттук - за самочувствието и увереността. 

Редки и изключително ценни, етеричните масла представляват квинтесенцията на растенията, един истински концентрат на активни съставки. Чрез бързото си абсорбиращо свойство, те проникват в скалпа в дълбочина, действайки директно върху космената луковица и около нея.

Rene Furterer, която тази година навършва цели 60 години на пазара, селектира дванадесет основни етерични масла (от авокадо, от сладък портокал, от босилек, от кимион, от карамфил, от евкалипт, от лавандула, от лимон, от мента, от розмарин, от градински чай и от мащерка) , заради уникалните им терапевтични и ароматични свойства.

За продуктите си Furterer избира най-естествения метод за екстракция (парна дестилация), за да гарантира оптималното съхранение, чистота и ефикасност.

Rene Furterer винаги комбинира растителни екстракти с етерични масла, които са прецизно селектирани, за да усъвършенстват красотата и здравето на косата. А рядката им и уникална алхимия е била винаги приемана с респект, поради натуралността на продуктите, които без проблеми може да намерим в аптеките.

Днес, в годината на Rene Furterer, сме влюбени в новите попълнения в гамата на марката за хидратация, подхранване и защита 5 Sens, която съдържа уникална комбинация от 5 натурални растителни масла, както и в основната грижа за красива коса върху здрава кожа Complexe 5.

More Hair