Следва

Щрак Mariza на портрет!

Улай и "Аз, другият" идват в България

Той е на международната арт сцена от края на 60-те години, Франк Уве Лаузипен...

Viva 4 U преди 7 години

Той е на международната арт сцена от края на 60-те години, Франк Уве Лаузипен, по-известен като Улай, има множество самостоятелни и групови изложби в целия свят. Години наред той и Марина Абрамович са най-влиятелната креативна двойка в света на изкуството.

През 2012 документалният филм “The Artist is present” прави обществено достояние болезнената раздяла на творческия тандем. Звезди от световният шоубизнес като Шарън Стоун, Бьорк, Ким Катрал, Mариса Томей, Изабела Роселини, Уилям Дефо, Руфъс Уейнрайти, Майкъл Страйп (REM), Aлън Рикман, Джеймс Франко и обикновени зрители стават свидетели на “помирението” между двамата в последните минути на пърформанса на Марина в МОМА (Музей на модерното изкуство, Ню Йорк). Творчеството, което те създават заедно и по отделно е белязано от дълбок емоционален заряд и прави двамата най-големите звезди в съвременния пърформанс.



Франк Уве Лаузипен – Улай: Аз, другият“ е първата му ретоспективна изложба в Източна Европа. Тя включва фотографии, рисунки и видео инсталации от творчеството на Улай от периода на творческия му тандем с Марина Абрамобич, както и самостоятелни произведения, в които художникът се фокусира върху собственото си тяло и неговата социална отчужденост.


Улай майсторски ни ангажира в завладяващ диалог от презентации на отношенията си с хора, било то близки приятели или напълно непознати. Организатори на изложбата са фондации “Мусиз” и “Америка за България” в партньорство с “Местна галерия”, Любляна.

София е втората спирка на голямата ретроспектива, от 27 април до 30 май във VIVACOM Art Hall, след което домакини ще са Музея Людвик в Будапеща (2018) и MSU - Музея за съвременно изкуство в Загреб (2019).

Най–висока средна скорост за сваляне (download) за 4G мрежа от януари до септември 2017 г. и Speedtest награда за мобилна мрежа за първите шест месеца на 2017 г. Резултатите се основават на анализ, проведен от Ооkla чрез Speedtest. За повече информация: www.vivacom.bg.

More Viva 4 U