Следва

Louis Vuitton Pre-Fall 2017: Парижки футуризъм за красавици

Г като гаф: Модните недомислици на седмицата

Поредната доза фешън издънки!...

All fashion преди 7 години

Тотал щета

Мислехме дори да не споменаваме Sofia Fashion Week, по ред причини, като най-тежката от тях е защото там просто няма нормална, дори средностатистическа мода. Уви, обаче, няма как да подминем "жестоките" колекции: на Златка Райкова - Bless, където ставаме свидетели на кофти рокличи с деколте до пъпа и "интересни" бански, които...

... както и колекцията на Виктория Джумпарова - Purple 17, при която станахме свидетели на модели, които разнасят малки кученца на ръце в комбинация с Мики Маус принтове и пачове...

Въпреки това, и добрият пример на Sofia Fashion Week съществува - като студентските колекции от НБУ и НХА, но на фона на умопомрачителните други дизайни, идеята и старанието им просто не се забелязват.

Баленсиага сигурно са полудели: 3 670 $ за PVC торба с юрган вътре

Смятате, че имате непогрешим моден нюх? Познайте коя от следните чанти е създадена от луксозна френска модна къща специално за ежедневието на стилната жена и струва 3 670 долара.

А: 

 

Б: 



В:



И така верният отговор е Б. Б като Баленсиага се будалкат с нас. Явно битовизмът и принципът “от нищо нещо” бележат своя връх в така наситения с шантави находки март (да си припомним микроскопичния топ на Urban Outfitters).

Според сайта Net-a-Porter творението на Баленсиага ни помага да открием красотата в ежедневието. Ритейлърите поне са искрени - в описанието е посочено, че продуктът е вдъхновен от класическите торби за пренасяне на спално бельо. Разбира се, пише още и, че е изработен в Италия от минерално обагрена грапава кожа, която кара небесно синьото, морско синьото и златното в бароковия флорален принт да изглеждат по-ярки. Уау.

И, макар че да те вземат за глупак никога не е било особено елегантно преживяване, всичко това си има и плюс. Добрата новина е, че още утре можем да се сдобием с подобен моден експонат на стократно по-ниска цена (бонус: вътре ще има и истинско юрганче).

Copy/Paste

Марката Forever 21 се оказа в центъра на скандал отвъд Окоена, като този път става дума за дизайнерска интерпретация, понякога позната под името copy/paste. High-end лейбълите Smith II и S2 by Smith II съдят бранда за бърза мода, тъй като от Forever 21 са си позволили да "се вдъхновят" дизайните им, вкл. слоганите им. Do Not Touch е изцяло част от новата колекция на Smith II, а Forever 21 вече разпространява спортни сутиени, рокли и какво ли още не с този надпис.

Високи токчета за бебета

Wait... WHAT?!?!?! Правилно четете, вече съществуват обувки на висок ток специално за бебета до 6-месечна възраст. Чепиците се казват Pee Wee Pumps и се опитват да пробият на пазара вече няколко години - чудим се, защо ли не се е случило... Иначе казано, пантофките с интересен добавен ток, идват във всякакви цветове, че дори и принтове, и вече са тотален хит отвъд Океана и Великобритания. Младите майки ги използват за "мамини" фотосесии, в които се мъчат невръстните им пеленачета да приличат на изискани дами.

Ние това можем, макар и нелесно, да преглътнем като наблюдатели, но не и като начин да издокараме собствените си невръстни продължения. А вие?

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.