Следва

Bobo & The Gang представят новия си албум „Говори“

„Произход: Пътешествието на човечеството" с премиера по National Geographic

Като част от най-великата приключенска сага, разказвана някога – историята на човешката цивилизация, National Geographic представя...

Events преди 7 години

Като част от най-великата приключенска сага, разказвана някога – историята на човешката цивилизация, National Geographic представя „Произход: Пътешествието на човечеството“ – поредица от осем части, която проследява иновациите, променили света. „Произход“ е и приключение във времето за всички сетива, което се впуска надълбоко в историята, за да открие онези ключови моменти, задвижили еволюционния ни напредък. Докато в момента сме в бързо развиващата се технологична ера, базирана на смартфони, сателити и „следващото голямо откритие“, „Произход“ се връща назад, за да зададе най-големия от всички въпроси: Как се озовахме тук? Как човешкият род еволюира от маймуната, люлееща се от клон на клон и се превърна в астронавт, ходещ на Луната?



С премиера на 2 април 2017 г. от 20:55 ч. по National Geographic,
„Произход“ е съвременен и непознат подход към традиционната историческа документалистика. Световноизвестният футурист и „диджей на идеи“ Джейсън Силва, когото познаваме от поредицата „Brain Games” по National Geographic, ни води през портала на времето към експлозивни събития като откриването на огъня, което фундаментално и безвъзвратно променя модерния ни начин на живот.

„Произход“
комбинира заснети по сценарий истории, документални откъси, анализи на експерти и спиращи дъха аудио-визуални елементи, създадени от Джон Босуел, известен като Melodysheep, който прави своя телевизионен дебют с оригиналната музика към поредицата. По своя неподражаем начин Силва ще ни отведе до крайъгълните камъни в историята на човечеството, докато водещи световни умове – експерти от сфери като технологии, военни действия, комуникации, медицина, транспорт, екология, палеоантропология, еволюционна биология и други – ни зареждат с мозъчен багаж и вълнуващи коментари.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?