Следва

Bobo & The Gang представят новия си албум „Говори“

„Произход: Пътешествието на човечеството" с премиера по National Geographic

Като част от най-великата приключенска сага, разказвана някога – историята на човешката цивилизация, National Geographic представя...

Events преди 6 години

Като част от най-великата приключенска сага, разказвана някога – историята на човешката цивилизация, National Geographic представя „Произход: Пътешествието на човечеството“ – поредица от осем части, която проследява иновациите, променили света. „Произход“ е и приключение във времето за всички сетива, което се впуска надълбоко в историята, за да открие онези ключови моменти, задвижили еволюционния ни напредък. Докато в момента сме в бързо развиващата се технологична ера, базирана на смартфони, сателити и „следващото голямо откритие“, „Произход“ се връща назад, за да зададе най-големия от всички въпроси: Как се озовахме тук? Как човешкият род еволюира от маймуната, люлееща се от клон на клон и се превърна в астронавт, ходещ на Луната?С премиера на 2 април 2017 г. от 20:55 ч. по National Geographic,
„Произход“ е съвременен и непознат подход към традиционната историческа документалистика. Световноизвестният футурист и „диджей на идеи“ Джейсън Силва, когото познаваме от поредицата „Brain Games” по National Geographic, ни води през портала на времето към експлозивни събития като откриването на огъня, което фундаментално и безвъзвратно променя модерния ни начин на живот.

„Произход“
комбинира заснети по сценарий истории, документални откъси, анализи на експерти и спиращи дъха аудио-визуални елементи, създадени от Джон Босуел, известен като Melodysheep, който прави своя телевизионен дебют с оригиналната музика към поредицата. По своя неподражаем начин Силва ще ни отведе до крайъгълните камъни в историята на човечеството, докато водещи световни умове – експерти от сфери като технологии, военни действия, комуникации, медицина, транспорт, екология, палеоантропология, еволюционна биология и други – ни зареждат с мозъчен багаж и вълнуващи коментари.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 4 дни

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.