Негово Величество: Колагенът

Срещате го на всяка крачка – в любимия си лосион за тяло, в комбинация с витамините, които приемате, но задавали ли сте въпроса как колагенът може да се включи активно в живота ви?...

Знаехме, че колагенът помага на кожата да е по- гладка, косата де е по-плътна и ноктите да са по-здрави, но сме приятно изненадани от ползите му за здравето, които отиват много по-далече от „просто едно красиво лице“.

Срещате го на всяка крачка: в любимия си лосион за тяло, в комбинация с витамините, които приемате, но задавали ли сте въпроса как колагенът може да се включи активно в живота ви, да го направи по-смислен, по-пълноценен, по-здрав и усмихнат?

Всички остаряваме, без значение иска ли ни се, не ни ли се иска! Но пък, в зависимост от начина на живот, можем да забавим този процес и да запазим здравето си. С правилната комбинация от храни и добавки осигуряваме верен приятел по пътя, който ще поддържа ставите силни, еластични и устойчиви, независимо от възрастта. Колагенът с лизин и Витамин C също осигурява допълнителна полза за здрава и хидратирана кожа.

Повечето хора не знаят много важни факти за колагена.
Всъщност той е най-разпространеният протеин в човешкото тяло! Съставлява около една трета от общия протеин в нашия организъм. Именно затова той е жизненоважен за здравето на нашия опорно-двигателен апарат и повишава структурата на съединителната тъкан, ставите, венците и кожата. Колагенът предоставя сила и гъвкавост в целия организъм и така помага за предотвратяване на костно разрушаващи заболявания като остеопороза, остеоартрит, мускулни травми.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.