Следва

15 прочути лога, в които има скрити тайни

Българка се завърна с 6 златни медала от световното по ушу в Хонконг

6 медала, от които пет златни и един сребърен - това донесе преди броени дни Ани Станева от международния турнир по ушу...

Спорт преди 6 години

6 медала, от които пет златни и един сребърен - това донесе преди броени дни Ани Станева от международния турнир по ушу с ранг на световно първенство, който се състоя от 17 до 20 март в Хонконг. В него взеха участие над 8000 души от целия свят, сред които беше Ани, водена от своя треньор и баща Станчо Станев.

Ани участва в шест различни дисциплини. И в шестте спечели медали - пет златни и един сребърен. През последните 5 години българката е спечелила 35 медала в 13 различни стила. 30 от тях са златни.



Тя е амбицирана да надмине своя треньор Станчо Станев, който е истинска легенда в този спорт и години наред обира златните медали на китайците. За целта Ани разчита не на държавата, чието име прославя по света, а на добри хора, които да й помогнат да сбъдва мечтите си.

Китайското бойно изкуство Ушу (Wushu) има хилядолетни традиции. По-известно е като Kung Fu. Китайците ревниво и строго пазят неговите тайни. На традиционните ежегодни турнири канят изявени майстори от цял свят.
Крехката и красива българка Ани Станева (22 г.) е истински пример за всички подрастващи, които мечтаят да се докажат на световния тепих.

More Спорт

NOVA излъчва ексклузивно на живо полуфиналния двубой между Григор Димитров и Хуан Мартин дел Потро

Спорт преди 7 години

NOVA ще бъде единствената национална телевизия, която ще излъчи на живо полуфиналния двубой от ATP Стокхолм Оупън между Григор Димитров и аржентинеца Хуан Мартин дел Потро